Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Muzică patriotică pentru moldovenii din Germania

© Sputnik / Николай Филяков / Accesați arhiva multimediaГермания ослабляет карантинные меры
Германия ослабляет карантинные меры - Sputnik Moldova
Abonare
Dorul de casă și țară, dar și patriotismul moldovenilor a fost exprimat prin muzică la secția de votare din Stuttgart, acolo unde mai mulți conaționali de-ai noștri au mers să aleagă președintele Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Cozi imense la secțiile de votare din Germania, inclusiv la Stuttgart, acolo unde sute de moldoveni așteaptă să-și exercite dreptul la vot. Pentru ca timpul să treacă mai ușor, un cetățean de-al nostru a cântat piese patriotice cu acordeonul. 

Momentul a emoționat moldovenii adunați, care au scos imediat telefoanele și au postat imaginile video pe rețelele de socializare. 
Moldovenii votează la Frankfurt - Sputnik Moldova
La o secție din Germania ar putea să nu ajungă buletine
În Germania numărul de alegători în turul doi este unul impunător. Cozile s-au format de la primele ore ale dimineții, iar Ministerul de Externe a îndemnat moldovenii din Frankfurt să se deplaseze și la alte secții pentru a-și putea exercita dreptul la vot, întrucât există riscul să nu ajungă buletine de vot. În primul tur în Germania au votat 12 924 de alegători. Până la această oră peste 186 de mii de cetățeni aflați peste hotare și-au exercitat dreptul constituțional. Peste 48% din votanți au vârste cuprinse între 26 și 40 de ani. În țară, prezența la vot constituie ușor peste 44% la această oră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0