Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova ar putea să se repete situația din anii '90 după alegeri - politician

© Sputnik / Mihai CarausDrapelul Republicii Moldova
Drapelul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
„Dacă unul dintre contracandidați este ales președinte și nu găsește un compromis cu Parlamentul, situația se va agrava”, a apreciat Serafim Urechean, un „veteran” al politicii moldovenești, invitat în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Într-o perioadă de criză pandemică și probleme economice, inclusiv deficit de fonduri în Bugetul pentru 2021, este extrem de periculos să se facă o alegere precipitată, care poate duce la un declin politic profund și la o devastare totală, asemănătoare cu cea care a domnit la începutul și mijlocul anilor 90 ai secolului trecut. O asemenea părere a exprimat fostul primar general al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, invitat în studioul Sputnik Moldova.

© Sputnik / Rodion ProcaSerafim Urechean
În Moldova ar putea să se repete situația din anii '90 după alegeri - politician - Sputnik Moldova
Serafim Urechean

„Asemenea prognoze nu sunt vorbe goale. Îmi amintesc de vremea când am început să conduc Chișinăul, în 1994, când se practicau deconectările în evantai de energie electrică, nu erau gaze. Datorită relațiilor mele de prietenie cu primarii din Moscova și Kiev, Lujkov și Omelcenko, a fost posibil să rezolvăm rapid aceste probleme și să stabilizăm situația”, a menționat politicianul.

Голосование в Варнице  - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale – ce se întâmplă la secția de vot din Varnița

Potrivit interlocutorului, repetarea evenimentelor din „nebunii” ani 90 ai secolului trecut pare reală, dacă nu se ține cont de un detaliu. Urechean a numit o singură modalitate de a evita repetarea unei crize profunde - acest lucru este posibil, în opinia sa, numai dacă Parlamentul, Guvernul și președintele lucrează împreună.

„Dacă unul dintre contracandidați este ales președinte și nu găsește un compromis cu Parlamentul, situația se va agrava. Un asemenea președinte, „cu aripile tăiate”, nu va putea face nimic doar pe baza declarațiilor politice”, a adăugat Urechean.

Serafim Urechean este sigur că în acest moment dificil pentru țară cetățenii ar trebui să facă alegerea corectă, să fie îndrumați de bunul simț, nu de emoții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0