Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primele informații prezentate de CEC despre scrutin

© Sputnik / Mihai CarausBriefing CEC
Briefing CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electoral Centrală a făcut primele declarații despre turul doi al scrutinului prezidențial care se desfășoară astăzi în țară, dar și peste hotare.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Comisia Electoral Centrală a anunțat că la ora 07:00 toate secțiile de votare și-au deschis ușile conform planului. Este vorba despre 2 143 de secții. Până acum incidente grave nu s-au înregistrat, ci doar în două localități s-a deconectat energia electrică, dar la scurt timp s-a remediat problema. O situație similară s-a întâmplat și la o secție de votare de peste hotare. 

Ион Кику на выборах президента 2020 второй тур - Sputnik Moldova
Chicu: ”Sper că înțelepciunea va triumfa și omenia va reveni”
”Sunt sigur că vă veți manifesta în modul cel mai organizat până la sfârșitul votării. Autoritățile statului au creat toate condițiile pentru acest scrutin și trebuie să fiți siguri că vor fi întreprinse toate măsurile de protecție ca să vă exercitați dreptul de vot în condiții sigure”, a declarat Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC. 

Pentru turul doi al scrutinului prezidențial au fost tipărite peste 3 milioane 600 de mii de buletine de vot, care au fost distribuite cu succes în toate secțiile din țară și de peste hotare. Reprezentanții CEC au făcut apel la cetățeni să meargă la urnele de vot, dar să țină cont de măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Membrii CEC au îndemnat oamenii care au simptome de boală să solicite urna mobilă la domiciliu. 

”Și acest tur se desfășoară în condiții dificile din cauza pandemiei de COVID-19. Este suficient să ne amintim că ieri am avut un record de infectări și trebuie să ne îngrijoreze pe toți căci în  spatele acestor cifre sunt oameni vii, colegii, rudele și apropiații noștri. De aceea să ne protejăm unii pe alții, să respectăm regulile, în mod special, în secțiile de votare”, a menționat Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC. 

Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de observatori internaționali și locali.

”Îi îndemn și pe observatori, chiar dacă în primul tur nu am avut obiecții la ei, să fie cu ochii în patru, astfel încât să nu creeze impedimente”, a mai spus Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC. 

Următoarea ședință a Comisiei Electorale Centrale va avea loc la ora 12:00. Atunci CEC va prezenta rata de participare la scrutin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0