Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și în Londra și Montreuil s-au epuizat buletinele de vot

© Photo : Vadim BuruianMoldovenii votează în Londra
Moldovenii votează în Londra - Sputnik Moldova
Abonare
Buletinele de vot din două secții de votare din Londra (Marea Britanie) și orașul Montreuil (Republica Franceză) s-au epuizat. CEC anunță că și aceste secții s-au închis din lipsă de buletine de vot. Oamenii sunt îndemnați să voteze în altă parte.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie îi îndeamnă pe oameni să meargă în alte orașe pentru a reuși să-și exrcite dreptul constituțional. În două secții de vot din Londra nu au mai rămas buletine de vot, iar moldovenilor de acolo li se recomandă să voteze în orașul apropiat de Londra - Northampton. 

 Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne - Sputnik Moldova
La Frankfurt nu mai sunt buletine de vot - oamenii se revoltă
Ambasada Republicii Moldova în țara respectivă anunță că și secția de votare 1/395 (Hilton Kensington) din Londra este foarte aglomerată, iar buletine de vot mai că nu au mai rămas. Moldovenii din Londra sunt îndemnați să meargă în alte orașe, pentru a vota. 

Totodată, potrivit datelor oficiale, până la ora 16:00, ora locală din Marea Britanie, aporape 20 de mii de moldoveni, care se află în această țară, au reușit să participe la alegerile prezidențiale. 

Londra: East London Gymnastics Centre - 4420 de moldoveni 
Londra: Mama Shelter, Hackney Road – 4200 de moldoveni 
Londra: Hilton London Kensington - 3497 de moldoveni 
Northampton – 3615 de moldoveni 
Birmingham – 2193 de moldoveni 
Manchester – 1688 de moldoveni 
Glasgow – 300 de moldoveni 

Datele CEC arată că până la această oră peste 244 de mii de moldoveni din străinătate au reușit să-și exercite dreptul la vot. 

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Moldovenii din Găgăuzia, mai activi decât în primul tur
Amintim că acum aproape o oră s-au epuizat buletinele de vot și în secția electorală din orașul Frankfurt din Germania. Secția a fost închisă de membrii biroului electoral. Revoltați, moldovenii care nu au reușit să voteze au început să protesteze. Alții s-au grăbit să plece la secția din Stuttgart - cea mai apropiată de Frankfurt. Cei care aveau mașini personale și aveau locuri libere pentru pasageri i-au invitat pe cei care nu aveau transport să plece împreună. 

Precizăm că legislația prevede un plafon de 5000 de buletine de vot pentru fiecare secție de votare.

Moldovenii din diasporă au avut posibilitatea să se înregistreze în prealabil, astfel încât să fie direcționați către altă secție de votare, în cazul în care autoritatea electorală ar fi constatat că și-au exprimat intenția de a se prezenta la urne mai mult de 5000 de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0