Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Frankfurt nu mai sunt buletine de vot - oamenii se revoltă

© Photo : Facebook / Andrei Gaju Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne
 Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne - Sputnik Moldova
Abonare
Buletinele de vot s-au epuizat în orașul german Frankfurt, unde mii de moldoveni au venit să-și exercite dreptul constituțional.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Secția de votare din Frankfurt s-a închis, pentru că s-a epuizat buletinele de vot. Revoltați, moldovenii care nu au reușit să voteze au început să protesteze. Alții s-au grăbit să plece la secția din Stuttgart - cea mai apropiată de Frankfurt. Cei care aveau mașini personale și aveau locuri libere pentru pasageri i-au invitat pe cei care nu aveau transport să plece împreună. 

Diaspora votează activ în turul doi al alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova
Video
Video - Diaspora votează activ în turul doi al alegerilor prezidențiale

Precizăm că legislația prevede un plafon de 5000 de buletine de vot pentru fiecare secție de votare.

Moldovenii din diasporă au avut posibilitatea să se înregistreze în prealabil, astfel încât să fie direcționați către altă secție de votare, în cazul în care autoritatea electorală ar fi constatat că și-au exprimat intenția de a se prezenta la urne mai mult de 5000 de oameni.

Comisia Electorală Centrală a confirmat că la secția de votare din Frankfurt s-au epuizat cele 5000 de buletine de vot - cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

Comisia informează că au fost întreprinse toate măsurile de comunicare în vederea redirecționării cetățenilor pentru a-și exercita dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde mai sunt disponibile buletine de vot, se menționează într-un comunicat de presă al CEC. 

Instituția precizează că buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și nu pot fi transferate de la o secție la alta, pentru că acestea sunt numerotate în conformitate cu numărul secției de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0