Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care votează în Germania: Sunt buletine

© Photo : Ștefan Chirtoacă Rânduri enorme la secția de votare din Kassel, Germania
Rânduri enorme la secția de votare din Kassel, Germania  - Sputnik Moldova
Abonare
Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main vine cu o informație importantă pentru alegătorii din Germania.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Programul de activitate al unor secții de votare din Germania ar putea fi prelungit cu două ore, anunță Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main.

Moldovenii votează în Londra - Sputnik Moldova
Și în Londra și Montreuil s-au epuizat buletinele de vot

Astfel, moldovenii care nu au reușit să voteze la secția din Frankfurt sunt îndemnați în continuare să se deplaseze la secțiile de votare din Stuttgart, Kassel unde poate fi prelungit timpul de votare până la orele 23:00 și sunt buletine de vot disponibile.

Potrivit vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban numărul legal de buletine de vot pentru o secție constituie cinci mii și nu poate fi suplinit. 

„Numărul maxim de buletine de vot pentru alegătorii din străinătate este de cinci mii de buletine. Acest număr, sub nici o formă, nu poate fi mărit. Aceasta este norma maximă stabilită de Codul Electoral”, a declarat vicepreședintele CEC. 

La fel, nu poate fi efectuat transferul de buletine de la o secție la alta deoarece pe fiecare buletin este tipărit și numărul secției de votare.  Amintim, buletinele de vot din două secții de votare din Londra (Marea Britanie) și orașul Montreuil (Republica Franceză) s-au epuizat. CEC anunță că și aceste secții s-au închis din lipsă de buletine de vot. Oamenii sunt îndemnați să voteze în altă parte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0