Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum votează moldovenii de peste hotare - Cozi la majoritatea secțiilor

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы 2020
Выборы президента Молдовы 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care se află peste hotare s-au mobilizat și în turul doi al scrutinului prezidențial. În unele țări, oamenii au venit și cu noaptea în cap doar să reușească să-și exercite dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe video-uri din diverse țări, unde cetățenii Republicii Moldova așteaptă în rând să-și exercita dreptul la vot. Era întuneric când s-au adunat moldovenii de la Hamburg, Germania.

Ulterior, la unele secțiile de votare din Germania, moldovenii au pus muzică populară și au făcut voie bună pentru ca să treacă mai ușor timpul de așteptare. 

Cozi imense sunt și în Italia. Sute de moldovenii stabiliți în diferite orașe s-au adunat la secțiile de votare pentru a alege președintele Republicii Moldova. 

Moldovenii s-au prezentat în număr mare la secția de votare din Praga.
Cozi și număr mare de alegători care au venit să voteze președintele țării la Nisa, Franța.
Până la această oră, 61 696 de moldoveni aflați în străinătate au votat. Numărul bărbaților este practic egal cu cel al femeilor. La scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, 149 020 de moldoveni aflați în străinătate au mers la secțiile de votare. Cei mai mulți alegători au fost în Italia - 46 442, Marea Britanie – 16 847, Franța - 15 616, Germania - 12 924, România - 12 912, Irlanda - 7 046,  SUA - 5 755 de alegători, Federația Rusă - 5 603, Spania - 4 303.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0