Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC: Informații pentru alegătorii din diasporă

© Sputnik / Mihai CarausDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a vorbit despre desfășurarea turului doi al alegerilor prezidențiale în diasporă.
CEC: Informații pentru alegătorii din diasporă

Potrivit lui Dorin Cimil, unele secții de votare de peste hotare și-au schimbat locațiile, având în vedere că în primul tur de scrutin în preajma lor s-a format aglomerație. Astfel, și-au schimbat adresele secțiile din orașele Milano, Parma, Verona, Bologna, Frankfurt, Munchen, Iași și Tel Aviv.

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Societate
Unele secții de votare din străinătate și-au schimbat adresa
"Nu s-a modificat numărul secțiilor de votare, doar adresa sediilor. Ele vor fi amplasate în locuri mult mai spațioase, pentru a nu crește riscul de infectare cu COVID-19. De asemenea, a fost suplinit numărul de operatori, urne și cabine pentru vot. Vor fi folosite scanere, pentru a procesa mai repede datele din actele de identitate", a remarcat interlocutorul.

Dorin Cimil a precizat că și numărul buletinelor de vot a fost majorat. Analizând practicile din anii precedenți, în turul II al alegerilor se prezintă de obicei mai mulți alegători decât în primul tur, a mai adăugat el.

Precizăm că în turul II al alegerilor prezidențiale din acest an sunt deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare. Pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Transnistria sunt deschise 42 de secții de votare în 22 de localități.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0