Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Rusiei participă la monitorizarea turului doi al alegerilor în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента 2020 второй тур
Выборы президента 2020 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful misiunii diplomatice a avut întâlniri cu delegația Comisiei Electorale Centrale din Rusia, dar și a Consiliului Federației.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, și angajații misiunii diplomatice la Chișinău, participă la monitorizarea desfășurării turului doi al alegerilor președintelui țării.

Голосование в Приднестровье на выборах президента Молдовы. Второй тур - Sputnik Moldova
Societate
Observatorii din CSI au comentat situația de la Varnița

”Diplomații efectuează monitorizarea la secțiile de votare în regiunile țării și în capitala moldovenească”, a menționat Ambasada.

Anterior, Vasnețov a avut întrevederi cu delegația Comisiei Electorale Centrale din Rusia, care se află în Moldova pentru a monitoriza turul doi al alegerilor prezidențiale.

”În cadrul unei discuții substanțiale, interlocutorii au abordat probleme de actualitate legate de starea actuală a relațiilor bilaterale moldo-ruse. A fost pus accentul pe potențialul considerabil la interacțiunii dintre CEC din Rusia și Moldova”, a precizat serviciul de presă al misiunii diplomatice

În afară de aceasta, ambasadorul rus a avut o întâlnire cu delegația Consiliului Federației care de asemenea a venit în Moldova pentru a participa la monitorizarea turului doi al scrutinului prezidențial.

Alegeri prezidențiale 2020 - Sputnik Moldova
CEC: Mai mulți alegători în turul doi al scrutinului

”În cadrul unei discuții constructive, părțile au analizat starea actuală a relațiilor moldo-ruse. A fost pus accentul pe potențialul important al colaborării interregionale. Sa convenit să fie păstrate contactele”, a menționat Ambasada.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din țară a avut loc pe 1 noiembrie. Acestea au fost validate de CEC – prezența la vot a depășit pragul necesar de 33,3% de alegători din numărul celor înscriși în listele electorale. Însă nici un candidat nu a reușit să acumuleze peste 50 la sută din voturi.

Pe primele două locuri s-au clasat fostul premier, candidatul Partidului ”Acțiune și Solidaritate” Maia Sandu, pentru care au votat 35,16% dintre alegători, și actualul președinte, candidatul independent Igor Dodon, cu 32,61% de voturi. Cei doi au trecut în turul doi de scrutin.

În 2016, Dodon și Sandu s-au confruntat de asemenea în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0