Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modificări importante la dosarele ce conțin ”secret de stat”

© Depositphotos.com / JanPietruszkaJustiție
Justiție  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a evaluat mecanismul normativ existent privind dosarele care conțin ”secret de stat” și a identificat o serie de neclarități care generează interpretări multiple și oferă normei un caracter imprevizibil și neclar.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Pentru a înlătura lacunele normative constatate, Procuratura Generală a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală și a Legii nr.514/1995 privind organizarea judecătorească.

правосудие - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Anticorupție, cu recurs la Apel în dosarul ”furtul miliardului”
Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, s-a propus reglementarea limitării pronunțării publice de către instanța de judecată doar a părților hotărârii motivate care conțin informații secretizate și/sau a căror dezvăluire ar afecta ordinea publică, securitatea națională, protecția vieții private sau interesele justiției. La fel, procurorii propun ca în toate cazurile, partea introductivă și partea dispozitivă a hotărârii motivate să fie pronunțată în ședință publică. 

Modificările propuse respectă principiile din jurisprudența CEDO. Proiectul de lege a fost deja expediat Ministerului Justiției pentru expertizare, avizare și promovare, în condițiile legii. 

De menționat că pe parcursul acestui an, Procuratura Generală a elaborat opt proiecte de acte normative care au fost prezentate autorităților legislative și executive pentru promovare și adoptare în condițiile legii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0