Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Apărării și Mitropolia Moldovei - plan comun de acțiuni

© Photo : Ministrul Apărării al Republicii Moldova Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi mitropolitul Vladimir
Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării și Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldove au semnat un plan de acțiuni comune privind promovarea educației spirituale și asistenței religioase a efectivului Armatei Naționale pentru anul 2021.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Documentul a fost semnat de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, şi Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Gestul unui general și politician cu demnitate, în plină ofensivă ocultă asupra Bisericii
Planul prevede activități comune, precum desfășurarea ședințelor de asistență moral-spirituală cu militarii, organizarea serviciilor divine în unități, demonstrarea filmelor documentare şi artistice pentru soldați în ajunul sărbătorilor religioase, binecuvântarea militarilor detașați în misiuni de menținere a păcii, precum şi organizarea excursiilor la lăcașurile sfinte.

Victor Gaiciuc a menționat, în cadrul evenimentului că asistența religioasă în Armata Națională contribuie la educația patriotică a tuturor categoriilor de militari. „Vreau să vă asigur că acest plan va fi implementat cu succes în toate unitățile Armatei Naționale, cu sprijinul preoților militari. Totodată, am profundă încredere că colaborarea Ministerului Apărării cu Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldovei va fi fructuoasă, în special prin intermediul Direcției educație civică și protecție socială care a fost recent creată”, a spus oficialul.

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii Moldova Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi mitropolitul Vladimir
Ministerul Apărării și Mitropolia Moldovei - plan comun de acțiuni  - Sputnik Moldova
Ministrul Apărării ,Victor Gaiciuc, şi mitropolitul Vladimir

La rândul său, Mitropolitul ÎPS Vladimir a mulțumit instituției de apărare pentru cooperare și deschidere în promovarea credinței în rândul militarilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0