Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A ajuns vaccinul antigripal: Cine va beneficia de imunizare

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaVaccinare împotriva gripei
Vaccinare împotriva gripei - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova au ajuns șapte mii de doze de vaccin antigripal din lotul de 100 de mii de doze, procurate din Federația Rusă. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Potrivit informațiilor, alte 100 de mii de doze urmează să fie livrate în țară în următoarele zile, dintre acestea 85 de mii de doze vor fi oferite cu titlu de donație din partea SUA și 15 de mii de doze achiziționate prin intermediul UNICEF.  

Открытие выставки Чай в Европе. От экзотики до традиции - Sputnik Moldova
Ceaiul din coada-calului: Te ferește și de răceli
Vaccinul antigripal este tetravalent, are 4 componente și este recomandat de OMS. Acesta va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, cum ar fi lucrătorii medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială și copiii din Centre de plasament.    

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere reduce riscul apariției formelor severe de boală, previne complicațiile şi decesele cauzate de gripă. Ministerul Sănătății precizează că vaccinul antigripal este oferit gratuit, fiind cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Totodată, specialiștii îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de igienă personală, iar la apariția primelor simptome compatibile cu gripa să contacteze medicul de familie și să nu încerce să se trateze la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0