Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În pofida recomandărilor FMI: Chicu, despre cea mai importantă realizare

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat care este cel mai important lucru pe care Moldova a reușit să-l facă în această perioadă de criză, în pofida recomandărilor din aprilie ale FMI.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu consideră că cel mai important lucru în această perioadă dificilă au fost investițiile în infrastructură. El spune că au răsunat laude chiar și de la reprezentanții FMI, chiar dacă anterior aceștia au condiționat acordarea creditului de urgență de 234 de milioane de dolari cu reducerea cheltuielilor. Declarația a fost făcută de premier în cadrul unui briefing de presă în care Chicu și-a prezentat raportul de activitate în calitate de șef al Cabinetului de Miniștri la un an de activitate.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Expert: Cât se va menține Guvernul Chicu la putere

”Probabil cel mai important lucru sunt investițiile în infrastructură. Le-am menținut așa cum ne-am dorit. Arpopo, primim aprecieri chiar și de la cei care în aprilie ne convingeau că să le tăiem, și aici mă refer în primul rând la FMI. Atunci am luptat când am negociat cu ei acel credit de urgență de 234 de milioane de dolari, una dintre condiții a fost să tăiem investițiile. Noi am spus că renunțăm la credit, dacă insistați pe tăierea investițiilor și am venit și cu argumente. Atunci ne pregăteam că vor veni masiv concetățenii noștri din diasporă acasă și spuneam că în cazul în care nu vom crea locuri de muncă prin aceste investiții în infrastructură riscăm să le plătim indemnizații de șomaj, dar eu cred că cetățenii noștri au demnitate și preferă să muncească decât să primească îndemnizația de șomaj”, a declarat Chicu.

Premierul a subliniat că nu doar nivelul salariului este cauza pentru care cetățenii noștri pleacă din țară, dar și infrastructura subdezvoltată a țării.

”În aceste condiții, chiar și cu un salariu mai bun nu cred că tinerii vor dori să rămână aici. Deci este un pas asumat de investiții în infrastructură”, a punctat premierul.

Chicu a ținut să sublinieze că toată lumea deja înțelege că pandemia nu se încheie printr-un decret sau vreo hotărâre a Comisiei Situații Excepționale și a spus că vor fi necesari și alți pași în viitor pentru a sprijini economia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0