Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Testarea vaccinului rusesc "Sputnik V" se desfășoară în Venezuela

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 "Спутник V"
Первая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 Спутник V - Sputnik Moldova
Abonare
Despre rezultatele testelor a vorbit președintele Republicii Venezuela, Nicolas Maduro, în timpul unui discurs adresat națiunii, difuzat online.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Nicolas Maduro a apreciat pozitiv procesul de testare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, "Sputnik V", relatează RIA Novosti.

"Testările vaccinului "Sputnik V" în Venezuela decurg foarte bine. Vom aștepta până la sfârșitul testărilor pentru a oferi rezultate exacte, dar merg bine", a spus el.

Discursul președintelui Venezuela a fost difuzat pe pagina sa de Twitter.

Rusia a livrat primul lot de vaccin "Sputnik V" către Venezuela la începutul lunii octombrie. Un lot de 200 de doze au fost trimis spre testare. Deja la jumătatea lunii octombrie au început studiile, s-au făcut primele vaccinări, fapt anunțat oficial de Nicholas Maduro.

Российская зарегистрированная вакцина от COVID-19 - Sputnik Moldova
Vaccinul “Sputnik V” va fi promovat în rețele de socializare

În total, 2.000 de voluntari participă la program. Vaccinarea populației din Venezuela va începe probabil în aprilie, a declarat președintele țării.

Este planificat ca vaccinarea întregii populații să înceapă în Venezuela după finalizarea testelor și aprobarea vaccinului de către OMS. Orientativ, startul perioadei de vaccinare va fi dat în aprilie 2021.

În primul rând vor fi vaccinați lucrătorii din sistemul de sănătate și educație, precum și persoanele din generația mai în vârstă și cei cu boli cronice.

Anterior, Maduro a spus că fiul și sora sa vor participa la studiile clinice ale vaccinului, în timp ce el însuși va fi vaccinat odată cu începerea vaccinării în masă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0