Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații sunt chemați la Parlament: Care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cheamă deputații la muncă și solicită să fie reluate ședințele din Legislativ, pe motiv că sunt multe inițiative ce necesită să fie examinate și votate. Câțiva deputați ai platformei au susținut astăzi un briefing la Parlament.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Activitatea Parlamentului este blocată, susțin deputații din platforma parlamentară „Pentru Moldova”. Deputatul Fracțiunii Partidului ”ȘOR”, Petru Jardan, care face parte din platforma parlamentară „Pentru Moldova”, împreună cu deputații neafiliați din aceiași platformă Sergiu Sîrbu și Ruxanda Glavan au ieșit într-un briefing pentru a-și chema colegii la muncă. Aceștia susțin că în prezent pe coridoarele Parlamentului nu e zare de om, în timp ce numeroase proiecte de lege așteaptă să fie votate. 

„În ultimele două luni suntem puși în situația să nu activăm, să nu aprobăm nicio lege. Deputații nu au fost aleși ca timp de două luni să se ocupe de campaniile electorale și de lupte politice. Vă chemăm pe toți să reveniți la activitatea legislativă și să contribuim la ieșirea Republicii Moldova din criza în care se aflăm acum. Să încetăm să împărțim ziare pe la tipografii. Vă așteptăm pe toți în Parlament,” a menționat deputatul Petru Jardan.

Deputatul Sergiu Sîrbu s-a arătat indignat de faptul că cetățenii achită impozite pentru a plăti salariile aleșilor, iar aceștia fac campanii pentru candidații electorali, în loc să adopte legi pentru oameni. Sîrbu a ținut să le amintească colegilor despre o inițiativă legislativă la care a lucrat și dorește să fie votată în Parlament.

Deputații Pro Moldova - Sputnik Moldova
Politică
De la PRO Moldova la Pentru Moldova: Planul celor 5 deputați

„Noi am înregistrat cu colegii deja de câteva luni un proiect important care ține de crearea în Republica Moldova a unei Curți Anticorupție. O instanță de judecată specializată, care să examineze infracțiunile legate de corupție. (…) Se vorbește foarte mult despre asta, dar proiectul se prăfuiește în sertarele Parlamentului,” a specificat deputatul Sergiu Sîrbu.

În cadrul briefing-ului s-au discutat și alte inițiative, care potrivit deputaților din platforma ”Pentru Moldova”, stau și se prăfuiesc pe rafturi. 

„De ce nu avem până astăzi farmacii online? De ce nu există cadru legal care să permită livrările la domiciliu ale medicamentelor compensate? (…) Transparența și politica formării prețurilor la medicamente încă lasă locuri de manipulare. (…) Acestea sunt doar câteva probleme. Soluții există. (…) Ne-am propus să ne unificăm eforturile, să evaluăm inițiativele și să le votăm pe cele prioritare,” a conchis deputatul Ruxanda Glavan.

Amintim că, recent, șase deputaţi care au părăsit grupul parlamentar PRO Moldova, condus de Andrian Candu, au anunţat că formează o nouă platformă parlamentară - „Pentru Moldova”. Acum o săptămână, la platforma parlamentară „Pentru Moldova" a aderat și Fracțiunea Partidului „ȘOR”.

Ultima ședință plenară în care s-au întâlnit deputații a avut loc acum două luni, în data de 10 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0