Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi observatori acreditați de CEC

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020, CEC a acreditat încă 185 de observatori.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Comisia Electorală Centrală informează că pentru turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020 au mai fost acreditați 185 observatori, dintre care 162 naționali și 23 internaționali.

În cadrul secțiilor de votare deschise peste hotarele țării au fost acreditați 41 de observatori din partea organizațiilor neguvernamentale și a concurenților electorali.

CEC atenționează că observatorii nu fac parte din componența organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecții care au solicitat acreditarea lor.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Usatîi cere excluderea lui Dodon din cursa electorală
Observatorii au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, la ședințele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale şi să informeze președintele organului electoral despre neregulile observate. Ei au acces la informațiile cu caracter electoral, la listele electorale, la procesele verbale întocmite de organele electorale, iar efectuarea filmărilor foto şi video pot fi realizate cu înștiințarea președintelui organului electoral, fără a pune în pericol secretul şi securitatea votării.

Observatorii acreditați în primul tur îşi pot continua activitatea de observare și monitorizare a alegerilor și în cadrul celui de-al doilea tur. Amintim că, pentru turul I de scrutin, CEC a acreditat 2197 de observatori.

Lista observatorilor acreditați de Comisie poate fi consultată pe pagina web oficială a instituției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0