Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nou ajutor umanitar pentru Moldova: Cui îi este destinat

© Photo : Facebook/Ministerul SănătățiiEchipamente de protecție personală au fost distribuite instituțiilor rezidențiale din Republica Moldova, cu suportul Cehiei
Echipamente de protecție personală au fost distribuite instituțiilor rezidențiale din Republica Moldova, cu suportul Cehiei - Sputnik Moldova
Abonare
Măști, mănuși, costume de protecție, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, halate și șorțuri de unică folosință și viziere - toate aceste lucruri constituie sprijinul acordat de poporul ceh pentru țara noastră, în efortul de a combate epidemia de COVID-19.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Republica Cehia a donat țării noastre un lot de echipamente medicale (măști, mănuși, costume de protecție, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, halate și șorțuri de unică folosință, viziere), destinate lucrătorilor medicali și beneficiarilor Centrelor de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități din Bădiceni (Soroca), Brânzeni (Edineț), Bălți și Cocieri (Dubăsari), în sumă totală de 588 de mii 161 de lei, informează Ministerul Sănătății.

La eveniment a participat și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu care i-a mulțumit poporului ceh pentru sprijinul acordat în lupta împotriva epidemiei COVID - 19.

”Gestul făcut vine în sprijinul autorităților de a consolida măsurile de prevenire și control a COVID-19 în instituțiile rezidențiale, prin asigurarea cu echipamente de protecție și instruire în utilizarea corectă a acestora. Totodată, mulțumesc Ambasadei Cehe și pentru dotarea celor două spitale raionale cu paturi multifuncționale, care deja au fost distribuite secțiilor de terapie intensivă, precum și organizației People in Need, care a implementat în Republica Moldova mai multe proiecte adresate persoanelor cu dizabilități. Sper ca această asistență să contribuie la lupta cu COVID-19 și să ieșim învingători, nu doar Republica Moldova, dar și toate statele care se confruntă cu această provocare”. a declarat Dumbrăveanu.

Ambasadorul Republicii Cehe în Moldova, Excelența Sa, Zdeněk Krejčí a precizat că Republica Cehă a alocat fonduri pentru a susține Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Societate
Cum putem călători în afara țării: Informații oficiale

”Donația oferită este parte a proiectului ”Răspunsul Covid 19 – Ajutăm oamenii cu dizabilități să facă față pandemiei” , care are drept scop reducerea răspândirii COVID-19 și atenuarea efectelor pandemiei asupra profesioniștilor din domeniul sănătății și a persoanelor cu dizabilități din Moldova. În plus, proiectul prevede instruirea personalului medical și a beneficiarilor instituțiilor rezidențiale privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Un alt obiectiv al proiectului este de a reduce impactul socio-economic al pandemiei asupra persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora prin susținerea activităților generatoare de venituri”, a subliniat Krejčí .

Autoritățile amintesc că pe data de 3 noiembrie, Republica Cehă a mai oferit o donație de 21 de paturi multifuncționale pentru secțiile de terapie intensivă a Spitalelor Raionale Căușeni și Călărași, în valoare de 390 de mii de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0