Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premiul anual pentru bugetari: Cine și când vor primi banii

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
La ședința din această dimineață a conducerii de vârf a țării au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv cele care se referă la economia statului.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. În Republica Moldova se atestă o restabilire a veniturilor la bugetului de stat. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința de lucru cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Chicu spune că deși este pandemie, la acest capitol suntem la nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. 

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul: La Bugetul public au ajuns mai mulți bani decât în 2019

„Acest lucru ne permite să ne onorăm în continuare angajamentele, inclusiv cele ce țin de finanțarea dezvoltării infrastructurii drumurilor. În linii mari, acțiunile planificate în cadrul programului „Drumuri Bune” pentru acest an se apropie de final. Mai sunt câteva raioane în care lucrările urmează a fi finalizate. De asemenea continuă lucrările și pe drumurile naționale, finanțate din bugetul de stat, dar și surse externe”, a declarat Chicu. 

Premierul a menționat că au fost onorate și angajamentele sociale. În special acesta s-a referit la achitarea premiului anual, care constituie până la 50 % din salariu pentru o anumită categorie de angajați în sectorul bugetar cum ar fi cei din învățământ, cultură, medicină, etc. Premierul spune că proiectul de lege care prevede acordarea premiului anual va fi aprobat de Cabinetul de Miniștri în această săptămână. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0