Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Foto: Încă o manifestare atipică a coronavirusului

© AP PhotoCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Acest semn poate deveni unul cheie pentru depistarea virusului, mai ales în cazul celor care suportă COVID-19 fără alte simptome.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Medicii au publicat fotografii cu o manifestare atipică a coronavirusului: tuberculi roșii și violeți pe degetele de la mâinile și picioarele pacienților. Acest lucru a fost comunicat de Huffington Post.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Un epidemiolog rus, despre răspunsul imun la COVID-19 și gripă

Până la pandemie, astfel de tuberculi pe mâini și picioare erau considerați urmări ale degerăturilor. Însă odată cu creșterea numărului celor infectați cu coronavirus, tot mai mulți oameni au început să acuze astfel de simptome chiar și în perioada caldă a anului, ceea ce a îngrijorat medicii.

Cercetătorii au depistat 12 mii de oameni cu astfel de inflamații pe degetele de la mâini și picioare. Medicii i-au rugat să le prezinte fotografii cu aceste manifestări cutanate ale infecției.
Specialiștii au precizat că legătura dintre astfel de inflamații ale țesuturilor cutanate și coronavirus a fost descoperită datorită efectuării biopsiei pielii la copiii cu astfel de semne pe degete. În pofida faptului că testul lor la COVID era negativ, virusul a fost descoperit în celulele endoteliale, dar și în celulele sudorifice.

”Afectarea endoteliului ar putea fi mecanismul cheie care provoacă astfel de afecțiuni”, a menționat unul dintre specialiști, Niño Jesús.

Liga Internațională a asociațiilor dermatologilor și Academia americană de dermatologie au scos la iveală că aceste afecțiuni ale degetelor pacienților se pot păstra pe parcursul a 15 zile, însă uneori ele se pot manifesta chiar și pe o durată de 130-150 de zile.

Cercetătorii au adăugat că acest semn ar putea fi unul cheie în depistrearea virusului, mai ales în cazul celor care nu manifestă alte simptome ale COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0