Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jizdan: Adevăratul motiv al retragerii PDM de la guvernare

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Jizdan
Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Abonare
Retreagerea Partidului Democrat de la guvernare nu este o decizie bazată pe emoții, ci a fost bine chibzuită de întreaga echipă. Despre acest lucru a anunțat secretarul general al Partidului Democrat, deputatul Alexandru Jizdan.
Interviu cu Alexandru Jizdan

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", deputatul Alexandru Jizdan a explicat motivele ce au stat la baza deciziei democraților de a se retrage de la guvernare cu doar o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, dar și alte jocuri de culise care au loc pe scena politică de la Chișinău.

Potrivit invitatului, coaliția PSRM și PDM nu mai poate rezolva problemele Republicii Moldova, iar unul dintre argumente este bazat și pe factorii economici.

"Atunci când am organizat această ședință au fost și voci care au zis că noi nu trebuie să plecăm. Astăzi, eu vă confirm - nu este o decizie bazată pe emoții, este o decizie care are la temelie analiza, inclusiv economică. Această coaliție nu mai poate rezolva problemele țării. Pandemia a provocat probleme grave în toate domeniile și este problematic să gestionezi țara anume într-un asemenea format", a declarat Alexandru Jizdan.

Întrebat de ce Partidul Democrat a luat această decizie cu o săptămână înainte de turul II al alegerilor prezidențiale, deputatul a răspuns ferm:

"Am spus că vom pleca după investirea noului președinte. Nu este vorba despre unele interese ascunse. Noi chair ne dorim un consens mai larg în această guvernare, doar în formatul acesta noi nu credem că putem rezolva problemele în Moldova", a subliniat el.

Amintim că în dimineața zilei de luni, șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, a anunțat că i-a înaintat președintelui Igor Dodon propunerea de revocare a miniștrilor care reprezintă în Guvern Partidul Democrat. Asta după ce PDM a declarat că își va retrage cei cinci reprezentanți ai săi din Guvern imediat după învestirea în funcție a președintelui ales și a chemat partidele parlamentare la dialog pentru a constitui un nou Cabinet de Miniștri. 

Noii membri ai Guvernului Chicu, care îi înlocuiesc pe reprezentanții PDM în Executiv, au depus ieri jurământul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0