Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dialog moldo-turc: Ce a discutat Ciocoi cu Cavușoglu - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariФлаги Молдовы и Турции
Флаги Молдовы и Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ministrul moldovean de Externe, Aureliu Ciocoi, a avut o discuție telefonică cu omologul său turc Mevlüt Çavuşoğlu.

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Impulsionarea dialogului dintre Moldova și Turcia a constituit subiectul discuției telefonice dintre ministrul moldovean de Externe, Aureliu Ciocoi, și omologul său turc Mevlüt Cavușoglu.

Astăzi a fost prezentat proiectul complexului educațional din Comrat Macheta complexului educațional care urmează să fie construit în Comrat - Sputnik Moldova
La Comrat a fost inaugurat Consulatul General al Turciei – Detalii

Totodată,Cavușoglu i-a adresat felicitări omologului său cu ocazia preluării funcției de șef al diplomației moldovene și a apreciat contactele permanente stabilite între țările noastre la cel mai înalt nivel, inclusiv pe linia ministerelor afacerilor externe.

La rândul său, Ciocoi a constatat dinamica ascendentă a relațiilor bilaterale dintre țările noastre și și-a exprimat convingerea că va continua aprofundarea cooperării moldo-turce.

Ministerul de Externe precizează că în cadrul convorbirii, cei doi oficiali au convenit asupra utilizării plenare a oportunităților Grupului Comun pentru Planificare Strategică – un sub-mecanism al Consiliului pentru Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Moldova și Turcia.

Amintim că la sfârșitul lunii august curent  ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Cavușoglu, a întreprins o vizită oficială în țara noastră. El a participat la ceremonia de deschidere a consulatului Turciei la Comrat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0