Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arbitri din România, la amicalul Moldova - Rusia

© Sputnik / Mihai CarausИнаугурация спортивной арены Ла Извор
Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova
Abonare
O brigadă de arbitri din România va conduce amicalul Moldova - Rusia, programat pe 12 noiembrie, la Chișinău. Centralul Radu Petrescu va fi ajutat de Radu Ginguleac și Mircea Grigoriu.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik, . Radu Petrescu este arbitru FIFA din 2012. Primul său meci internațional la nivel de seniori a fost partida Slovacia - Irlanda de Nord, din 4 iunie 2016. Anul trecut el a arbitrat finala Cupei României dintre Astra Giurgiu și Viitorul Constanța.

Radu Rebeja - Sputnik Moldova
FMF va alege un nou președinte: Ce-și propune Radu Rebeja
La naționala Rusiei tot mai mulți jucători sunt indisponibili. După Aleksandr Golovin - accidentat și Artem Dziuba - scos în afara lotului din cauza unui video cu caracter intim, selecționerul Stanislav Cercesov a aflat că nu va putea apela pe serviciile altor trei jucători. Portarul Anton Șunin a fost depistat cu coronavirus, iar fundașii Igor Smolnikov și Mario Fernandes s-au accidentat.

În locul lor au fost chemați la lot: portarul Soslan Djanaev (Sochi), fundașul Dmitrii Jivogliadov (Lokomotiv) și mijlocașul Zelimhan Bakaev (Spartak).

În schimb, vedetele Rusiei Aleksey Miranciuk și Denis Cerîșev au moralul bun înaintea meciului de joi. Miranciuk a debutat cu gol pentru Atalanta în Serie A, 1-1 cu Inter, în timp ce Cerîsev a fost titular în victoria incredibilă a Valenciei în fața lui Real Madrid, cu 4-1.

Мяч - Sputnik Moldova
Sport
Meciul Moldova - Rusia, neobișnuit! Ce vor vedea spectatorii
De partea cealaltă, selecționerul Moldovei, Engin Firat, a inclus în lotul lărgit 29 de jucători, iar 20 dintre aceștia evoluează în străinătate. A fost convocat pentru prima dată fundașul de 19 ani, Daniel Dumbravanu. El este legitimat la echipa Genoa din Serie A. Dumbravanu a fost rezervă la două partide ale celor de la Genoa, cu Hellas Verona și Internazionale Milano. În 2018, el a jucat două meciuri pentru Zaria Bălți în Divizia Națională.

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale anului trebuia să fie amicalul Moldova - Rusia, care urma să se dispute pe 31 martie. Din cauza pandemiei, meciul a fost mutat pentru 12 noiembrie. Chiar dacă se va juca fără spectatori, FMF a pregătit o surpriză. Spectatorii acestei partide vor fi jucăriile din pluș, donate de către suporteri din toată țara. Aceste jucării vor ajunge la copii din familii social-vulnerabile și din centre de plasament din țară, urmând să fie repartizate în ajun de Crăciun.

FC Barcelona - Dinamo Kiev - Sputnik Moldova
Sport
Video: Barcelona s-a chinuit în meciul de acasă cu Dinamo Kiev

Atmosfera de pe stadion de la amicalul Moldova - Rusia va putea fi urmărită pe 12 noiembrie, de la ora 19:00, în direct la Prime.

Rusia este favorită, fiind pe locul 34 în clasamentul FIFA, în timp ce Moldova abia pe locul 175. ”Ne dorim doar victoria, chiar dacă e un amical. Putem acumula puncte pentru ratingul FIFA”, a declarat selecționerul Rusiei, Stanislav Cercesov.

Pentru Rusia vor urma apoi meciurile cu Turcia (15 noiembrie) și Serbia (18 noiembrie). Rușii se află pe primul loc în grupă, cu 8 puncte și au șanse bune de promovare în Liga A. În schimb, pentru Moldova vor urma meciurile cu Grecia (15 noiembrie) și Kosovo (18 noiembrie), într-o grupă în care luptăm doar pentru evitarea ultimului loc.

Champions League - Group B - Real Madrid v Inter Milan - Sputnik Moldova
Sport
Video: Meciul Real - Inter - un fundaș a ajuns la 100 de goluri marcate
Va fi al 4-lea duel dintre Moldova și Rusia. Pe 4 iunie 2000, cele două naționale s-au duelat pentru prima dată, de asemenea într-un meci amical. Partida disputată pe Stadionul Republican din Chișinău s-a încheiat cu 1-0 în favoarea Rusiei.

Alte două întâlniri s-au desfășurat în cadrul preliminariilor pentru Euro 2016. Pe 12 octombrie 2014, ”tricolorii” au remizat în mod surprinzător, scor 1-1, la Moscova. La reușita lui Artem Dziuba din penalty, Moldova a replicat peste doar două minute, prin Alexandru Epureanu. Ambii jucători au fost convocați și de această dată.

În fine, pe 9 octombrie 2015, rușii s-au impus cu 2-1 pe stadionul Zimbru, grație golurilor marcate de Serghei Ignașevici și Artem Dziuba. Golul de onoare al Moldovei a fost semnat pe final de Eugeniu Cebotaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0