Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ankara va susține Baku în realizarea acordului de încetare a focului în Karabah

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaНагорный Карабах во время обострения конфликта
Нагорный Карабах во время обострения конфликта - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia va acorda ajutor Azerbaidjanului în efortul de realizare a condițiilor acordului de încetare a focului în Karabah.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Turcia va acorda în continuare sprijin Azerbaidjanului în vederea îndeplinirii condițiilor acordului de încetare a focului și reîntoarcerii pământurilor în Nagorno-Karabah. O declarație în acest sens a făcut ministrul turc al Apărării Hulusi Akar

”In procesul realizării condițiilor acordului semnat de încetare a focului, reîntoarcere a teritoriilor ocupate către Azerbaidjan, restabilire a păcii și liniștii în regiune vom continua să fim o singură inimă cu frații noștri azeri”, este citat Akar pe Twitter-ul Ministerului Apărării.

Президент РФ В. Путин провел рабочую встречу с губернатором Тульской области А. Дюминым - Sputnik Moldova
ACORDUL de încetare a focului în Karabah între Rusia, Armenia și Azerbaidjan
Liderii Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului – Vladimir Putin, Nikola Paşinian și Ilham Alyev - au semnat o declarație de încetare a focului în Nagorno-Karabah. Potrivit declarației care a fost făcută publică de președintele Federației Ruse, încetarea completă a focului este anunțată de la miezul nopții, ora Moscovei, pe 10 noiembrie. Militarii azeri și armeni rămân pe pozițiile lor și vor trebui de asemenea să facă schimb de prizonieri.

În Karabah vor fi dislocate trupe ruse de menținere a păcii. Paşinian a menționat într-o declarație făcută pe Facebook că semnarea acestui acord a constituit o decizie extrem de grea pentru el. La rândul său, președintele Azerbaidjanului Ilham Alyev a calificat semnarea documentului drept o capitulare a Armeniei. Potrivit acestuia, acordul este foarte avantajos pentru Bacu, acum etapa militară s-a încheiat și se poate trece la chestiuni politice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0