Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe școli și grădinițe sunt în carantină

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia de COVID-19 afectează și sistemul educațional. 227 de elevi sunt testați pozitiv la noul tip de coronavirus, iar peste patru mii sunt plasați în autoizolare.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. În prezent, șase școli din țară activează în regim online. Datele ministerului Educației arată că 153 de clase au fost plasate în carantină după ce mai mulți elevi, dar și profesori au fost diagnosticați cu COVID-19. 300 de cadre didactice luptă în prezent cu noul coronavirus, iar peste 200 se află în autoizolare. 

Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul - Sputnik Moldova
Societate
Peste 7 mii de elevi - în autoizolare, 19 școli - în carantină
COVID-19 nu a ocolit nici grădinițele. Astfel, 28 de grupe din 11 instituții preșcolare se află acum în carantină. Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației, nouă micuți s-au infectat cu noul virus, iar peste o mie sunt în autoizolare. Totodată, în perioada 02 – 05 noiembrie, 20 de studenți din țară au fost testați pozitiv la COVID-19, iar 104 se află acum în carantină.

Datele mai arată că 11 profesori universitari sunt infectați cu noul coronavirus, iar peste 500 se află în autoizolare. Autoritățile îndeamnă oamenii să respecte în continuare măsurile de protecție împotriva COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0