Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 7 mii de elevi - în autoizolare, 19 școli - în carantină

© REUTERS / INQUAM PHOTOS / Octav GaneaMăsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul
Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a prezentat datele actualizate privind situația epidemică în domeniul învățământului.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Încă 100 de instituții de învățământ general au aplicat modelul unu de învățare. Adică prezența copiilor în instituțiile de învățământ. Informația a fost prezentată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă. Ministrul spune că acest lucru a fost posibil după ce Comisia Națională de Sănătate Publică a decis reducerea distanței sociale de la 1,5 metri la 1 metru. Astfel, s-a redus cu 121 numărul instituțiilor care activează după modelul șapte.

„La ziua de aziб după modelul numărul unu, prezența 100% în instituțiile de învățământ, activează 964, după modelul doi – 52, modelul trei – 4, modelul patru – 8, modelul cinci – 7, modelul șapte – 193 de instituții de învățământ general”, a menționat Șarov.

Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Educație
Distanța fizică dintre elevi în școli a fost modificată

Ministrul mai spune că din numărul total de 1240 de instituții de învățământ general publice și private, în 19 a fost instituită carantina, astfel acestea activează de la distanță. Astfel, 301 clase au fost închise și continuă procesul de învățare de la distanță.

Potrivit informațiilor prezentate de Șarov sunt testați pozitiv la noul tip de coronavirus 284 de copii, 373 de cadre didactice și 72 de persoane care reprezintă personalul didactic și auxiliar. În autoizolare la domiciliu se află 7 186 de elevi și 373 de cadre didactice. Din numărul total de 1 398 de instituții de educație timpurie publice și private, 1096 au fost redeschise. În carantină au fost plasate șase instituții și 18 grupe.

Igor Șarov informează că patru copii de grădiniță au fost infectați cu COVID-19. Totodată, 453 stau în izolare. Ce ține de cadrele didactice, 67 au fost testate pozitiv la noul tip de coronavirus, iar alte 107 sunt în autoizolare. Igor Șarov a reiterat îndemnul către elevi, profesori, dar și părinți să fie precauți nu doar în cadrul instituțiilor de învățământ, dar și în afara lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0