Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Putin nu l-a felicitat încă pe Biden: Explicația Kremlinului

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a explicat, de asemenea, de ce liderul rus l-a felicitat pe Donald Trump imediat după alegeri, iar pe Joe Biden - nu.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Rusia consideră corect să aștepte rezumatul oficial al alegerilor prezidențiale din Statele Unite în ceea ce privește felicitarea câștigătorului în alegeri. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale au avut loc în Statele Unite pe 3 noiembrie. Candidatul democrat Joe Biden a anunțat sâmbătă despre alegerea sa în funcția de șef al statului, iar victoria acestuia a fost anunțată anterior de marile instituții de presă americane. Președintele în exercițiu, Donald Trump, a declarat că alegerile sunt departe de a se încheia, intenționând să-și apere propria victorie în instanță. O serie de șefi de stat și politicieni de rang înalt l-au felicitat deja pe Biden pentru victoria sa, deși rezultatele oficiale nu au fost încă anunțate.

"Anticipând posibila dumneavoastră întrebare despre felicitarea lui Putin pentru președintele ales al SUA, considerăm corect să așteptăm rezumatul oficial al alegerilor", a declarat Peskov reporterilor.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin a explicat, de asemenea, de ce liderul rus l-a felicitat pe Donald Trump imediat după alegeri, în timp ce pe Joe Biden nu, spunând că acum a fost inițiată o contestare legală a rezultatelor alegerilor.

Кандидат в президенты США от Демократической партии и бывший вице-президент Джо Байден - Sputnik Moldova
Biden și-a anunțat victoria! Cum a reacționat Trump

”Diferența este evidentă. Vedeți că trebuie urmate anumite proceduri legale care au fost anunțate de președintele în exercițiu, aceasta este diferența. Prin urmare, considerăm corect să așteptăm până la urmă anunțul oficial... Apoi (la alegerile prezidențiale anterioare din Statele Unite - ed. ) nu au existat anunțuri de contestare juridică a rezultatelor alegerilor", a spus Peskov.

În același timp, el a atras atenția asupra faptului că Rusia este pregătită să colaboreze cu orice președinte american ales de americani și speră că, odată cu alegerea următorul lider american, va fi posibilă stabilirea unui dialog și se va conveni asupra modalităților de normalizare a relațiilor bilaterale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0