Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden și-a anunțat victoria! Cum a reacționat Trump

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEКандидат в президенты США от Демократической партии и бывший вице-президент Джо Байден
Кандидат в президенты США от Демократической партии и бывший вице-президент Джо Байден - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul democraților la alegerile prezidențiale din SUA va deveni al 46-lea președinte american, potrivit prognozelor anunțate de mai multe media, inclusiv CNN și Associated Press.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. Candidatul democrat Joe Biden a fost ales președinte al SUA, prognozează posturile de televiziune CNN, NBC și agenția de presă AP, în baza propriilor calcule, anunță RIA Novosti

Potrivit acestora, Biden a acumulat peste 270 de voturi din partea electorilor, necesare pentru victorie.

Prognoza a fost actualizată pe fundalul datelor din Pennsylvania, unde dinferența dintre Biden și Trump a ajuns la 21 de mii de voturi.  

Oficial însă numărarea voturilor nu a fost finalizată în Pennsylvania și alte câteva state.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump, scandal istoric – televiziunile l-au blocat!

Cu toate acestea, Joe Biden și-a anunțat deja victoria.

„Este o mare onoare pentru mine că poporul american mi-a încredințat funcția de președinte”, se menționează într-o declarație a politicianului.

Între timp, mii de oameni au ieșit în stradă la Washinton, pentru a sărbători victoria democratului.

La rândul său, donald Trump a declarat că victoria lui Joe Biden nu a fost confirmată oficial în niciun stat și a remarcat că nu mass-media, ci voturile legitime hotărăsc cine este ales președinte. 

Trump a promis că își va căuta dreptatea în instanța de judecată, după ce cele mai cunoscute canale media l-au anunțat câștigător pe contracandidatul său. 

„Știm cu toții că Joe Biden se grăbește să se afișeze învingător. Cunoaștem de ce aliații săi din mass-media încearcă atât de mult să-l ajute: ei nu doresc să se afle adevărul”, se menționează într-o declarație emisă de staff-ul electoral al lui Trump. 

Actualul lider de la Casa Albă susține că nu va ceda. 

"Nu mă voi opri până când poporul american nu va obține o numărare de voturi onestă, pe care o merită și pe care democrația e cere", a mai spus Donald Trump. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0