Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău nu mai sunt paturi la terapie intensivă

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Spitalele din Capitală cu greu mai fac față pandemiei de COVID-19, iar toate paturile de terapie intensivă sunt deja ocupate. Totodată, zilnic crește numărul pacienților grav bolnavi.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Spitalele din Chișinău au ajuns să activeze la capacitate maximă. Declarația a fost făcută de către șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.  Funcționarul a menționat că în Capitală se menține Codul roșu, iar incidența de infectare cu noul tip de coronavirus este de 942 la 100 de mii locuitori.

„Situația epidemiologică prin COVID-19 rămâne dificilă. Am avut o perioadă cu o tendință de descreștere lentă a cazurilor noi de infecție. Totuși, actualmente nivelul noilor îmbolnăviri se menține constant, dar cu predominarea formelor grave și foarte grave”, a menționat Boris Gîlcă.

Gîlcă a mai spus că în spitalele din Capitală sunt acum internați peste 860 de pacienți, dintre aceștia 46 se află în stare extrem de gravă și sunt conectați la aparate de ventilare artificială. Totuși, autoritățile dau asigurări că vor căuta soluții pentru a suplini locurile din spitalele municipale. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Chișinău: Câte paturi mai sunt libere în spitale

„Ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare, dar ținem situația sub control. Avem pregătite rezerve de paturi pe care le vom activa la prima necesitate. Este vorba despre 200 de paturi pe care le vom activa atunci când nu vor mai fi locuri în spitalele municipale. Înțelegem că numărul de infectări ar putea să mai crească, de aceea noi căutăm și alte rezerve de paturi”, a precizat Boris Gîlcă. 

Conform datelor, până în prezent, în țară au fost înregistrate peste 82 de mii de cazuri de COVID-19, iar peste 35 de mii sunt în Capitală.

În cadrul ședinței, Gîlcă a menționat că, deocamdată, în Chișinău nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, în timp ce numărul de viroze este de peste 5500. Șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate din Capitală susține că în curând ar urma să fie adus primul lot de vaccinuri antigripale ce va fi administrat persoanelor din zonele de risc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0