Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Chișinău: Câte paturi mai sunt libere în spitale

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău anunță că situația epidemică în Capitală rămâne alarmantă și au făcut apel la locuitorii orașului să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Șefa Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău a anunțat că situația epidemică în Capitală este critică, iar până acum, aici s-au confirmat peste 29 de mii de îmbolnăviri. Din acest număr, peste 20 193 de bolnavi s-au tratat, iar 540 au decedat.

Прием у врача - Sputnik Moldova
Simptome ciudate: Ce raportează cei tratați de COVID-19
Cele mai vulnerabile persoane în fața infecției sunt cu vârsta de la 60 de ani în sus și cele cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani. În prezent, 18 mii de pacienți se tratează la domiciliu, cu indicațiile primite de la medicii de familie. 

"Situația epidemică la capitolul COVID-19 rămâne a fi alarmantă în Chișinău. Numărul cazurilor de îmbolnăvire sunt în creștere și pronosticul este nefavorabil, chiar dacă în weekend am am avut mai puține cazuri înregistrate. În municipiul Chișinău rămâne gradul de alertă Cod Roșu", a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției Sănătate. 

În același timp, în spitale municipale sunt 1 022 de locuri pentru bolnavii de COVID-19, dintre care 781 de paturi sunt ocupate. Din numărul total de pacienți, 43 sunt în stare foarte gravă, 257 - stare gravă, 439 - în stare medie. Totodată, din republică în spitalele municipale sunt 131 de persoane și 581 din Chișinău. 

"La momentul actual, spitalele municipale sunt pregătite cu echipamente, medicamente antivirale și mijloace de protecție. Continuăm să dotăm spitalele care au deschis locuri suplimentare", a menționat Tatiana Bucearschi. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 67 050. De la începutul pandemiei, 47 842 de oameni s-au vindecat de coronavirus, iar 1 584 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0