Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Lilia Pogolșa, noul ministru al Educației

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaLilia Pogolșa
Lilia Pogolșa - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este pentru prima dată când Lilia Pogolșa face parte din echipa Ministerului Educației, anterior ocupând de două ori funcția de viceministru. Ea are o vastă experință în domeniul de învățământ și deține titlul de doctor habilitat în pedagogie.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. S-a născut în 1963 și a absolvit Facultatea de Istorie și Științe Sociale, din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. În anul 1994 a început să facă doctoratul în științele istorice la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg. 

Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Aureliu Ciocoi, noul ministru al Afacerilor Externe
În 2003 a obținut titlul de conferențiar universitar, iar în 2014 a devenit doctor habilitat în pedagogie. Lilia Pogolșa și-a început activitatea de pedagog în cadrul Școlii medii nr. 52 din Chișinău, în anul 1986. Peste doi ani, Pogolșa a devenit lector la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Din 2002 și până în 2003, ea a fost viceministru în cadrul Ministerului Educației. După ce a plecat din funcția de viceministru, ea și-a continuat activitatea în cadrul Universității Pedagocice deja în calitate de conferenţiar universitar și doctor în științe istorice.

În 2008 a devenit și director al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, continuând activitatea sa pedagogică. Peste nouă ani a revenit în funcția de viceministru al Ministerului Educției, iar în câteva luni și-a reluat activitatea de director al Institutului de Științe ale Educației. Lilia Pogolșa este autoarea și coautorea a 118 lucrări, inclusiv 11 monografii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0