Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Aureliu Ciocoi, noul ministru al Afacerilor Externe

© Sputnik / Miroslav RotariAureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Aureliu Ciocoi a mai fost ministru al Afacerilor Externe, tot în Guvernul Chicu, imediat după învestirea acestuia pe 14 noiembrie 2019.

CHIŞINĂU, 14 nov - Sputnik. Aureliu Ciocoi a devenit pentru prima dată ministru al Afacerilor Externe pe 14 noiembrie 2019, în ziua în care a fost învestit Cabinetul Chicu. Doar că a plecat din această funcție pe 16 martie 2020, după ce a fost semnat acordul de coaliție între PSRM și PDM și astfel au fost înlocuiți cinci miniștri din Guvern cu reprezentanți democrați. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Noii miniștri au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon - Video

De altfel, și până atunci Ciocoi avea o vastă experienţă diplomatică, ocupând mai multe funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

S-a născut în 1968 şi a absolvit Facultatea Relaţii Internaţionale în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, România. A studiat şi la Academia Diplomatică a Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei. La Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a ocupat mai multe funcţii, în perioada 1996-2010.

Din 1998 până în 2001 a fost șef al Secţiei Consiliul Europei din cadrul Direcţiei Integrare Europeană, iar în perioada 2005-2007 a fost şef al Direcţiei Consiliul Europei şi Drepturile Omului în cadrul Departamentului Cooperare Multilaterală.

În iunie 2010, Aureliu Ciocoi este numit în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Germania, iar în 2015 a fost numit ambasador în China.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0