Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Remanierea Guvernului: Chicu propune înlocuirea miniștrilor PDM

Abonare
Șeful Cabinetului de Miniștri Ion Chicu a anunțat în această dimineață că i-a înaintat președintelui propunerea de revocare a miniștrilor care reprezintă în Guvern Partidul Democrat și a menționat că până diseară va înainta noi candidaturi pentru înlocuirea lor.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Ion Chicu a făcut declarații pentru presă după ședința de astăzi cu președintele țării Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
PDM își retrage membrii din Guvernul Chicu și cheamă partidele la dialog

„Bineînțeles că rămâne doar să luăm act de decizia PDM. Dar această poziție că se vor retrage din Guvern colegii noștri la o etapă oarecare nu pot s-o accept ca conducător al Guvernului, lasă un pic de incertitudine, dar în condițiile în care ne aflăm nu putem să lăsăm acest proces ca să continue. (...) Suntem la etapa de aprobare a bugetelor pentru anul viitor, respectiv ministerele trebuie să fie la nivel maxim de funcționalitate. Nu ne putem permite niciun moment de incertitudine și de implicare a politicului în activitatea Guvernului”, a declarat premierul. 

Ion Chicu afirmă că a avut o discuție în această dimineață reprezentanții PDM din Guvern - cu șefii de la Ministerul Educației, la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Apărării și Biroul de Reintegrare.

„Am discutat cu colegii mei și i-am informat că pentru a evita incertitudinea, astăzi voi ieși cu propunerea în adresa președintelui de a revoca colegii respectivi și de a numi alți conducători ai acestor ministere, ca să nu admitem o situație de incertitudine, de neclaritate, astfel încât aceste ministere să funcționeze așa cum au funcționat până în ziua de astăzi”, a remarcat premierul. 

Ion Chicu susține că i-a înaintat deja președintelui propunerea de revocare a celor patru miniștri, precum și să aprobe demisia lui Oleg Țulea, care vineri a renunțat la funcția de ministru de Externe în legătură cu numirea în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Ce joc face Partidul Democrat: Alianță după alegeri

„Toți acești 4 plus unu colegi vor fi înlocuiți astăzi. Adresarea de revocare a fost acceptată. Tot astăzi pe parcursul zilei eu voi veni cu propuneri de candidaturi la funcția de miniștri conducători ai acestor 5 ministere. Urmează să mă întâlnesc și să discut cu câțiva dintre candidați”, a mai spus Chicu.

Amintim că pe 7 noiembrie Partidul Democrat din Moldova a anunțat că își va retrage membrii săi din Guvernul Chicu imediat după învestirea președintelui ales și invită partidele „autentice” la dialog pentru a constitui un nou cabinet de miniștri.

Formațiunea consideră că alegerile parlamentare anticipate ar duce la o adâncire a crizei din țară, așa că preferă să poarte discuții cu fracțiunile parlamentare pentru a consitui un nou guvern. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0