Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi miniștri în componența Guvernului Chicu

Abonare
Premierul Chicu i-a revocat din funcție pe miniștrii PDM în dimineața zilei de 9 noiembrie, iar ulterior i-a înaintat președintelui Igor Dodon candidaturile pentru cinci ministere care au fost ocupate anterior de aceștia.

Noii membri ai Guvernului Chicu, care i-au înlocuit pe reprezentanții PDM au depus jurământul câteva ore mai târziu.

Iată cine sunt noii miniștri:

  1. Olga Cebotari a devenit viceprim-ministru pentru Reintegrare, în locul Cristinei Lesnic.
  2. Anatol Usatîi este noul șef al Ministrul Economiei și Infrastructurii, înlocuindu-l pe Sergiu Răilean. De altfel, Usatîi a ocupat această funcție înainte de precedenta remaniere guvernamentală, când în Cabinetul Chicu au venit reprezentanții PDM.
  3. Aurel Ciocoi este noul ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene și îl înlocuiește pe Oleg Țulea, care a renunțat la fotoliul de ministru în favoarea funcției de ambasador în Ungaria. Ciocoi a fost anterior tot ministru de Externe, înainte ca această funcție să fie ocupată de Oleg Țulea.
  4. Victor Gaiciuc este noul ministru al Apărării - funcție pe care a deținut-o înainte ca acest post să-l ocupe Alexandru Pînzari.
  5. Lilia Pogolşa este ministru al Educației, Culturii și Cercetării, în locul lui Igor Șarov. Pogolșa a fost anterior viceministru al Educației.

Ion Chicu a decis revocarea celor cinci miniștri după ce PDM a declarat că își va retrage reprezentanții săi din Guvern imediat după învestirea în funcție a președintelui ales și a chemat partidele parlamentare la dialog pentru a constitui un nou Cabinet de Miniștri. 

Fluxul de știri
0