Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce nu trebuie postate fotografiile pe rețelele de socializare – expert

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul explică de ce nu este bine să postăm fotografiile personale pe rețelele de socializare și ce metode îl pot ajuta pe utilizator să se protejeze.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Fotografii aparent inofensive, de exemplu pe fundalul școlii sau locuinței, pot fi periculoase în cazul publicării lor pe rețelele de socializare. De această părere este analistul-cercetător al producției digitale de la ”Roskacestvo” Elvina Nasibulina, comunică agenția ”Prime”.

Utilizatorii rețelelor de socializare știu demult de ce nu trebuie postate fotografii cu documentele personale, cardurile bancare sau biletele de călătorie. Astfel de date vă pot pune în pericol bunurile, făcându-le o pradă ușoară pentru răufăcători. Însă și altfel de poze pot deveni un pericol.

Смартфон - Sputnik Moldova
Avertizare: Nu trebuie să aveți aceste contacte în telefon

”Fotografiile înseși pot fi și inofensive, dar să ne imaginăm o situație ipotetică: ați postat fotografia cu casa dumneavoastră, apoi o fotografie cu un PlayStation 5 nou-nouț, un televizor mare sau altă achiziție importantă, apoi ați plecat în vacanță, de unde de asemenea ați publicat fotografii cu legătură geografică, iar pentru infractor această informație este mai mult decât suficientă, pentru a veni și a sparge apartamentul și a pleca cu lucrurile dumneavoastră”, a menționat Nasibulina.

Infractorilor le este mai ușor să-și realizeze planurile atunci când fotografia are și un indiciu geografic, care poate oferi o reprezentare privind itinerarul zilnic și locurile în care persoana merge cel mai des. Astfel, publicând fotografiile și indicând locul aflării, utilizatorul realizează singur chiar și 50 la sută din ”munca” răufăcătorului – acesta nu mai are nevoie să urmărească mișcările potențialei victime, explică expertul.

De asemenea, trebuie controlat și comportamentul copiilor pe rețelele de socializare – deseori aceștia postează fotografii care permit, dacă vrei, să-l urmărești cu ușurință în scopuri ilegale. Pentru a vă pune în siguranță atât pe dumneavoastră, cât și copilul de răuvoitori, trebuie închise profilurile personale din rețele și deconectată indicarea automată a geolocației la fotografii, spune Nasibulina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0