Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră! Cine sunt noii miniștri propuși de Ion Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului Ion Chicu i-a înaintat președintelui Igor Dodon candidaturile pentru cinci ministere, care au fost ocupate de reprezentanții PDM.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Guvernul a publicat lista candidaților care ar urma să-i înlocuiască pe miniștrii PDM din Guvernul Chicu, revocați din funcție în această dimineață. Candidaturile i-au fost deja înaintate președintelui Igor Dodon. 

  1. Olga Cebotari ar putea deveni viceprim-ministru pentru Reintegrare, în locul Cristinei Lesnic
  2. Anatol Usatîi a fost propus pentru șefia Ministrul Economiei și Infrastructurii, urmând să-l înlocuiască pe Sergiu Răilean. De altfel, Usatîi a ocupat această funcție înainte de precedenta remaniere guvernamentală, când în Cabinetul Chicu au venit reprezentanții PDM
  3. Aurel Ciocoi a fost propus pentru funcția de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene și ar putea să-l înlocuiască pe Oleg Țulea, care a renunțat la fotoliul de ministru în favoarea funcției de ambasador în Ungaria. Ciocoi a fost, de altfel, tot ministru de Externe, înainte ca această funcție să fie ocupată de Oleg Țulea. 
  4. Victor Gaiciuc ar putea deveni ministru al Apărării - funcție pe care a deținut-o înainte ca acest post să-l ocupe Alexandru Pînzari
  5. Lilia Pogolşa a fost propusă pentru funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, în locul lui Igor Șarov. Pogolșa a fost anterior viceministru al Educației.

Amintim că dimineață șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, a anunțat că i-a înaintat președintelui Igor Dodon propunerea de revocare a miniștrilor care reprezintă în Guvern Partidul Democrat. 

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Remanierea Guvernului: Chicu propune înlocuirea miniștrilor PDM
Asta după ce PDM a declarat că își va retrage cei cinci reprezentanți ai săi din Guvern imediat după învestirea în funcție a președintelui ales și a chemat partidele parlamentare la dialog pentru a constitui un nou Cabinet de Miniștri. 

„Bineînțeles că rămâne doar să luăm act de decizia PDM. Dar această poziție că se vor retrage din Guvern colegii noștri la o etapă oarecare nu pot s-o accept ca conducător al Guvernului, lasă un pic de incertitudine, dar în condițiile în care ne aflăm nu putem să lăsăm acest proces ca să continue. (...) Suntem la etapa de aprobare a bugetelor pentru anul viitor, respectiv ministerele trebuie să fie la nivel maxim de funcționalitate. Nu ne putem permite niciun moment de incertitudine și de implicare a politicului în activitatea Guvernului”, a declarat premierul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0