Timp de aproximativ zece zile la Filarmonica Națională vor avea loc lucrări de demontare a elementelor care prezintă pericol.
Potrivit șefului adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea, după incendiul din 24 septembrie de la Filarmonică este absolut necesară demontarea unor elemente cu pericol de prăbușire.
După ce din interiorul Filarmonicii vor fi evacuate toate deșeurile, care în mare parte sunt din metal, se va decide cum se va proceda cu clădirea în întregime. Autoritățile au anunțat anterior că Noua Filarmonică va fi construită pe locul clădirii istorice care a fost mistuită de incendiu.
Amintim că un incendiu devastator s-a declanșat la Filarmonica Națională în amiaza zilei de 24 septembrie. Deși inițial acesta părea unul minor, el s-a extins în scurt timp, propagându-se prin golurile din tavan și pereți. Flăcările au cuprins acoperișul, după care tavanul s-a prăbușit. În total, au intervenit 10 echipaje, inclusiv trei autoscări. Abia a doua zi dimineața, la ora 10:05, angajații IGSU au anunțat lichidarea în totalitate a incendiului. Clădirea Filarmonicii a fost distrusă aproape în totalitate.
Urmăriți în materialul video Sputnik cum se desfășoară lucrările.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova