Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noii miniștri au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon - Video

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
După semnarea acordului de coaliție dintre PSRM și PDM, cei cinci noi miniștri au depus jurământul de credință în fața lui Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Ceremonia de depunere a jurământului de credință s-a desfășurat la Președinție. Noii miniștri numiți în funcție în urma remanierilor guvernamentale sunt: 

  • Cristina Lesnic - viceprim-ministru pentru Reintegrare Țării
  • Alexandru Pânzari -  ministru al Apărăii
  • Igor Șarov - ministru al Educației, Culturii și Cercetării
  • Oleg Țulea – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene
  • Sergiu Răilean - ministru al Economiei și Infrastructurii.  

Rând pe rând, ei au depus jurământul de credință în fața președintelui Igor Dodon.

Ulterior, prim-ministrul Ion Chicu a ținut un discurs în care a vorbit despre provocările care stau în fața Guvernului remaniat.

”Este creată coaliția majoritară, dar Guvernul continuă însă să fie un guvern tehnocrat, profesionist, axat pe soluționarea problemelor cetățenilor. Această criză cu care se confruntă întreaga lume - pandemia COVID-19 este o provocare și pentru noi. Trebuie să o tratăm cu toată seriozitatea și să acționăm toți uniți, ca o echipă. Avem un singur partid - cetățenii Republicii Moldova”, a declarat premierul. 

Cu un mesaj a venit și președintele țării Igor Dodon. 

”După mai bine de patru luni, în sfârșit avem o majoritate parlamentară. Patru luni în urmă ne-am asumat responsabilitatea pentru un guvern minoritar.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
PSRM și PDM au semnat acordul "privind crearea platformei pentru susținerea guvernului"
Începând cu ziua de azi avem un guvern care are susținerea solidă a 58 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova” a declarat șeful statului. 

Partidul Socialiștilor din Moldova și Partidul Democrat din Moldova au semnat astăzi un acord de formare a unei coaliții, în vederea constituirii unei majorități parlamentare.

Președinții de partide, Zinaida Greaceanîi și Pavel Filip, au semnat acordul în fața presei, precizând că acesta a fost semnat de toți deputații care fac parte din cele două formațiuni. 

”Prin acest document punem o temelie solidă guvernării Republicii Moldova și ne angajăm să asigurăm o bună funcționare a tuturor instituțiilor statului”, a declarat Greceanîi.

La rândul său, liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a declarat că semnarea acestui acord este un moment important pentru formațiunea sa, dar și pentru Republica Moldova, mai ales că are loc într-o perioadă de pandemie a coronavirusului.

Fluxul de știri
0