Turcia va intensifica presiunile asupra SUA

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaСтраны мира. Турция
Страны мира. Турция - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia își va intensifica presiunile asupra noii administrații prezidențiale în problema extrădării lui Fethullah Gülen.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Turcia intenționează să-și intensifice presiunile asupra noii administrații americane, pentru a obține extrădarea predicatorului islamic de opoziție Fethullah Gülen, a declarat vicepreședintele republicii, Fuat Oktay.

Трамп и Эрдоган - Sputnik Moldova
Cui îi vor ceda nervii mai întâi: Expert rus, despre relațiile dintre SUA și Turcia

Sâmbătă, candidatul Partidului Democrat din SUA, Joe Biden, s-a proclamat președinte ales, după ce presa americană l-a anunțat învingător în alegeri. Pe de altă parte, actualul președinte, Donald Trump, afirmă că alegerile nu s-au încheiat și intenționează să-și caute dreptatea în justiție.

“Din punct de vedere al Turciei, nu s-a schimbat nimic. Canalele de comunicare vor lucra la fel. La noi a existat o tentativă de lovitură de stat. Cel care a organizat-o se află în SUA. Nu există nimic mai firesc decât solicitarea extrădării lui. Vom intensifica presiunile noastre în această problemă”, a declarat Oktay postului de televiziune Kanal 7.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0