Se răcește cu vreo 5 grade: Prognoza meteo pentru 7 zile 

Abonare
Presiunea atmosferică rămâne a fi înaltă astăzi și în următoarele zile - de până la 760 de milimetri ai coloanei de mercur și chiar peste această valoare. Până pe 12 noiembrie se va răci cu vreo 5 grade: vor fi cel mult 8 grade în nord și 10 grade în sud.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Vremea nu se va modifica prea mult în ziua de duminică, 8 noiembrie.

Кубок Молдовы по воздухоплаванию Небо Молдовы 2017 - Sputnik Moldova
Meteo: Pericol major - ce se întâmplă cu presiunea atmosferică săptămâna aceasta

Meteorologii prevăd, la fel ca în ziua de sâmbătă, vreme fără ploi, cer parțial acoperit de nori și temperaturi ale aerului de +10..+13 grade Celsius în nord, +11..+14 grade în centru și +12..+15 grade în sud.

Vântul însă își va schimba direcția și va sufla din nord-est, cu o viteză de cel mult 5 metri pe secundă.

Presiunea atmosferică va rămâne înaltă astăzi și în următoarele 7 zile. În ziua de sâmbătă, presiunea atmosferică a atins valoarea de 761,2 de milimetri ai coloanei de mercur.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 8-14 noiembrie
Se răcește cu vreo 5 grade: Prognoza meteo pentru 7 zile  - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 8-14 noiembrie

Persoanele meteosensibile ar trebui să țină cont de acest aspect. Pentru Republica Moldova, valoarea de aproximativ 150 de milimetri ai coloanei de mercur este prezentată drept normală de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Un fotograf pe panta unui munte din lanțul Adirondack, SUA - Sputnik Moldova
Culorile toamnei în diferite țări ale lumii

Medicii spun că presiunea atmosferică ridicată favorizează o mai bună oxigenare a sângelui, iar pericolul creșterii tensiunii arteriale este mai redus. Atunci când se schimbă vremea, persoanele meteosensibile ar trebui să păstreze o stare bună de spirit, pentru că sănătatea corpului depinde în mare măsură de starea psihică și emoțională a omului, afirmă savanții și medicii.

În această perioadă, la orele dimineții și serii se formează ceață.

În ziua de luni, 9 noiembrie, cerul va fi aproape în totalitate acoperit de nori. Maximele termice nu vor scădea însă, comparativ cu duminică.

Marți, 10 noiembrie, potrivit celei mai recente prognoze meteo, sunt posibile ploi slabe în nord. Cerul va rămâne acoperit de nori, iar maximele termice ale aerului vor scădea cu vreo două grade Celsius.

Miercuri, 11 noiembrie, se va mai răci cu vreo trei grade. Joi, 12 noiembrie, vor fi cel mult 8 grade în nord și 10 grade în sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0