Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteo: Pericol major - ce se întâmplă cu presiunea atmosferică săptămâna aceasta

© Sputnik / Rodion ProcaКубок Молдовы по воздухоплаванию "Небо Молдовы 2017"
Кубок Молдовы по воздухоплаванию Небо Молдовы 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Presiunea atmosferică va fi scăzută săptămâna aceasta în Republica Moldova. Fenomenul poate afecta persoanele meteosensibile și cele cu probleme ale aparatului circulator.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Presiunea atmosferică se va menține scăzută, la nivelul de aproximativ 140 de milimetri ai coloanei de mercur și chiar sub această valoare, până cel puțin joi, 18 iulie.

Ceai și cafea - Sputnik Moldova
Cardiolog moldovean: Câte cești de cafea poți consuma pe zi

Medicii spun că presiunea atmosferică scăzută determină creşterea tensiunii arteriale şi accelerează ritmul cardiac, iar sângele se oxigenează mai puțin.

Totodată, presiunea atmosferică scăzută poate favoriza crizele de astm, de reumatism şi dureri musculare.

În special, persoanele meteosensibile sau cele cu afecțiuni ale aparatului circulator pot fi afectate. Lor li se recomandă să acorde în aceste zile o mai mare atenție cantității de cofeină pe care o consumă, să evite în general băuturile sau alimentele ce determină creșterea presiunii arteriale și accelerează pulsul.

Medicii le recomandă persoanelor meteosensibile să păstreze o stare bună de spirit atunci când se schimbă vremea, pentru că sănătatea corpului depinde în mare măsură de starea psihică și emoțională a omului.

Presiunea atmosferică reprezintă presiunea exercitată de aerul din atmosferă asupra scoarței terestre și, prin urmare, asupra tuturor oamenilor, animalelor și obiectelor de pe Pământ.

Presiunea atmosferică normală este de 160 de milimetri ai coloanei de mercur la nivelul mării. La altitudini mari (la munte), presiunea atmosferică este mai mică. În condițiile Republicii Moldova, valoarea presiunii atmosferice de aproximativ 150 de milimetri ai coloanei de mercur este prezentată drept normală de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Presiunea atmosferică se măsoară cu barometrul.

Fluxul de știri
0