Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Foto: Peste 10 mii de arbori au fost plantați în Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausГород
Город  - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă acțiune de plantare a arborilor în parcuri, scuaruri, zone verzi și curți de blocuri s-a desfășurat astăzi în Chișinău. Toamna aceasta urmează a fi sădiți 100 de mii de arbori în capitală.  

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău a organizat sâmbătă, 7 noiembrie, o nouă acțiune de plantare a arborilor în parcuri, scuaruri, în zone verzi și în curțile unor blocuri.

Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Video: Cum rezolvă acum Primăria Chișinău o problemă veche

Aceasta a fost cea de-a treia acțiune desfășurată în cadrul Campaniei de înverzire a teritoriului capitalei, la care au particit aproximativ 1.000 de persoane.

„Văd o mobilizare mare în rândul angajaților Primăriei, a locuitorilor și suntem susținuți de către colaboratorii poliției. Nu este complicat, în fiecare sâmbătă practic dedicăm 2-3 ore pentru această acțiune, în schimb orașul are mult de câștigat. Suntem mulți și nimeni nu iese pentru că este obligat. Noi anunțăm, iar oamenii sunt deschiși. Mulțumesc tuturor pentru implicare. Vă invit și sâmbăta viitoare pe toți cei care spun și cred că orașul trebuie să fie verde”, a menționat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, pe Facebook.

În sectoarele Chișinăului au fost plantați circa 10.500 de arbori de diverse specii, potrivit Primăriei. Autoritățile publice locale au pus la dispoziția participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Озеро Дэнчень - Sputnik Moldova
Cum este aerul pe care-l respiră moldovenii: Sursele poluante din Moldova – Video

Conducerea Primăriei și angajații aparatului central, alături de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au sădit 2.000 de puieți în Pădurea - Parc „Schinoasa" (Motocros), din cartierul Telecentru.

Reprezentanții preturilor au participat la plantarea arborilor și arbuștilor în toate sectoarele: Zona forestiera Aeroport, Parcul „La Izvor", Parcul „Valea Morilor" (zona digului), Pădurea - Parc „Schinoasa" (în preajma Ministerului Apărării), Parcul „Râșcani", Pădurea - Parc Nicolae Milescu - Spătarul, Scuarul „Ginta Latină”, Pădurea - Parc „Lunca Găștii”.

Pe durata întregii campanii de plantare a arborilor, pe teritoriul capitalei, în această toamnă urmează a fi sădiți circa 100 de mii de arbori. 

Municipalitatea i-a chemat pe cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice să participe activ la acțiunile de înverzire a capitalei, „pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0