Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Cum rezolvă acum Primăria Chișinău o problemă veche

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 800 de metri liniari de colector pluvial și 200 de guri de captare din Chișinău vor fi curățate în perioada următoare, pentru a soluționa problema inundațiilor în urma averselor de ploaie pe unele străzi ale capitalei.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Serviciile municipale specializate au contractat, în bază de concurs, serviciile unui agent economic pentru curățarea canalizării pluviale din Chișinău.

Lucrările vor costa 1,7 milioane lei, iar operatorul selectat este din Italia. Echipa va interveni pe teren cu tehnică performantă.

„Pe strada Albișoara au loc lucrări exclusive de desfundare a canalizării pluviale. Zic exclusive, pentru că astfel de lucrări nu au fost făcute niciodată în Moldova. (...)  În maxim o lună, toate gurile de captare de pe strada Albișoara vor fi desfundate, pentru a evita inundațiile în cazul ploilor puternice”, a scris primarul Ion Ceban în această dimineață pe Facebook.

Ион Чебан на выборах президента Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Ion Ceban - un an de la câștigarea mandatului de primar

Primăria Chișinău a explicat astăzi cum va fi curățată canalizarea pluvială din capitală: „Aceasta presupune utilizarea autovidanjei, care va efectua operații combinate de aspirare și curățare sub înaltă presiune a conductelor de canalizare pluvială. Achiziționarea unei asemenea mașini ar costa circa 500 de mii de euro”.

Astfel, peste 800 de metri liniari de colector pluvial și 200 de guri de captare din Chișinău vor fi curățate în perioada următoare, pentru a soluționa problema inundațiilor în urma averselor de ploaie pe unele străzi ale capitalei.

Lucrările de curățare a canalizării pluviale urmează a fi desfășurate în termen de o lună pe străzile Albișoara, Calea Ieșilor și altele. 

Primarul Ion Ceban a declarat că s-a luat decizia de a desfunda rețeaua de canalizare pluvială, deoarece asemenea lucrări nu au fost executate niciodată. O parte din problemele care apar atunci când plouă sunt din cauză că rețeaua pluvială este blocată, a spus primarul.

Totodată, primarul general al Chișinăului a spus că serviciile municipale ar avea nevoie de utilaje similare celor ale operatorului italian pentru curățarea rețelelor de canalizare, de vreme ce tehnica Î.M. Regia „Exdrupo" este învechită și mai puțin rentabilă. Costul unei asemenea autospeciale, potrivit lui Ion Ceban, este mare – de aproximativ o jumătate de milion de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0