Biden va anunța victoria chiar de ziua… Revoluției Sovietice

© REUTERS / Brian SnyderДжо Байден с супругой выступают в Уилмингтоне, штат Делавэр, США
Джо Байден с супругой выступают в Уилмингтоне, штат Делавэр, США - Sputnik Moldova
Abonare
Nu una, ci două coincidențe surprind, referitor la ziua de azi, când Joe Biden ar intenționa să își anunțe victoria în bătălia pentru Casa Albă.

BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. Pare ca un făcut, dar acuzațiile de neomarxism și de „troțkism” care sunt asociate gurpărilor care îl susțin pe Joe Biden sunt acum susținute de o coincidență ciudată! Ba chiar de două…

Mai precis, surprinde faptul că Joe Biden insistă să își anunțe azi, 7 noiembrie, victoria, deși sunt acțiuni în Justiție intentate de echipele lui Donald Trump.

Сторонники президента Дональда Трампа протестуют в Лас-Вегасе - Sputnik Moldova
Foto: Proteste în SUA după alegerile prezidențiale

Pentru cei care au trăit alte vremuri, 7 noiembrie era una dintre cele mai mari sărbători din fosta Uniune Sovietică – URSS – marcând ziua victoriei Revoluției Sovietice!

Ziua este și azi sărbătorită la Moscova de Partidul Comunist al Federației Ruse, condus de reputatul om politic Ghennadi Andreevici Ziuganov, dar și de mulți cetățeni ruși sau ai fostelor republici sovietice.

Este interesant cum democrații americani și prezidențiabilul Joe Biden vor serba, în aceeași zi cu comuniștii sovietici o zi care poate însemna, peste un veac, revenirea unele principii comune.

Ideile pe care le susține Biden și mai ales grupările care îl sprijină au multe puncte comune cu teoriile inițiale ale bolșevicilor din 1917, chiar ale unora dintre cei mai radicali, precum Lev Troțki.

Printre ele sunt și ateismul sau egalitatea de gen, răsturnarea valorilor și reperelor tradiționale, rescrierea istoriei, internaționalismul și dispariția granițelor, lupta contra naționalismului, a familiei tradiționale, dar și radicalismul  justiției inclusiv a celei ”populare” – o replică peste timp a condamnărilor publice de azi. Condamnări care nu mai au nevoie de probe, ci de oprobiul public generat de mass media sau de activiști.

Vladimir Jirinovski - Sputnik Moldova
Rusia
Jirinovski despre alegerile din SUA: „E ca în Rusia în urmă cu 400 de ani”

Fuga lui Troțki și preluarea puterii de către Iosif Stalin, teolog la bază și personalitate extrem de pragmatică, a însemnat renunțarea la multe dintre aceste „idealuri”, apariția național-comunismului dar și abandonarea exportului de revoluție la nivel mondial. 

Ori, acum le vedem reluate cu vehemență, exact în ideea unei ”revoluții” mondiale, pe care noii ”troțkiști” vor să o impună, uneori cu violență! Teoria lui Troțki, a ”revoluției permanente” în perspectivă internaționalistă!  Să aibă legătură șederea lui Troțki pe continentul american cu preluarea și dezvoltarea ideilor sale? Unii așa spun…

Și apropo de violență – victimele revoluției bolșevice din primii ani nu au fost ale lui Stalin – ci ale lui Troțki.

Și apropo de coincidențe, iat-o și pe a doua: azi e și ziua în care s-a născut Lev Davîdovici Troțki.

La mulți ani, Joe Biden și revoluției internaționale ”democrate”!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0