Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Jirinovski despre alegerile din SUA: „E ca în Rusia în urmă cu 400 de ani”

© Sputnik / Victor CiobanuVladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul partidului Liberal Democrat din Rusia a observat că starea societății din SUA în această campanie electorală și în preajma alegerilor amintește de trecut.

BRUXELLES, 4 nov - Sputnik. Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, a analizat alegerile din SUA, menționând că Biden ar putea obține multe voturi, însă Donald Trump va ieși victorios, fiindcă a făcut mai multe pentru americani decât orice alt președinte înaintea sa, chiar dacă s-a confruntat cu impedimente încă din prima zi.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale în SUA: Trump susține că le-a câștigat

„Oamenii sunt obosiți de anarhia din întreaga țară... America se confruntă cu aceleași tulburări - pogromuri, jafuri și violență - pe care noi în Rusia le-am trăit în urmă cu 400 de ani”, a observat Jirinovski.

Într-adevăr, în SUA atmosfera este extrem de tensionată, iar multe magazine și-au tras storurile de teama posibilelor violențe de după alegeri. Au fost și atacuri directe, și nu oriunde, ci chiar la Washington, unde cel puțin patru persoane au avut de suferit în urma unui atac comis de persoane necunoscute în preajma Casei Albe, în noaptea de după alegeri.

Tot în Washington DC s-au declanşat proteste în timpul numărării buletinelor de vot, când un grup de manifestanți a ieșit pe străzi, punând autoritățile în alertă.

Există chiar teama că, în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile, vor urma tulburări sociale în SUA, declanşate de organizații anarhiste precum ANTIFA sau Black Lives Matter.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0