Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon propune o nouă disciplină școlară – Cum se numește

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon susține ideea ca în instituțiile de învățământ să fie introdusă o disciplină școlară nouă care ar prezenta tinerilor istoriile de succes ale unor conaționali de-ai noștri.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. În cadrul emisiunii "Președintele răspunde", Igor Dodon a fost întrebat dacă i-ar place idea ca în programele școlare și universitare să fie introdusă o nouă disciplină școlară despre "oamenii din prezent care prin munca lor pun țara pe picioare, ridică economia și pun în valoare anume ideea de a munci la noi acasă".

Автошкола  - Sputnik Moldova
Societate
Mii de oameni au făcut școala auto, dar nu pot obține permis

Președintele a declarat că ideea este bună.

"Este foarte bună ideea, adică - prin exemple concrete. Foarte bună ideea ați dat. Poate să vorbim cu cei din Guvern ca să introducă o oră pe săptămână, de exemplu, exemple concrete ale celor din țară, care au făcut ceva bun în politică, în economie, în social, în medicină. Și de dat portretul. Dar chiar de invitat (la școală – n.n.) poate. Poate de făcut online. Să fie o oră, o oră pe săptămână – exemple concrete din țara noastră. Actuale. Nu doar Ștefan cel Mare, care este foarte important, și domnitorii Moldovei. Dar istorii de succes ale oamenilor de succes din cei care sunt contemporanii noștri", a declarat șeful statului.

El a propus ca această disciplină să fie introdusă începând cu clasa a șaptea, a opta. Și a mai precizat că ar putea personal să participe la astfel de ore.

"Eu cu plăcere aș putea să particip la astfel de evenimente pentru că avem și experiență mare, și ministrul Economiei și am fost și conducător la bursa de valori, de mărfuri, depozitar național, în activitatea mea", a declarat Igor Dodon.

El a mai spus că va vorbi cu colegii din Guvern ca aceștia să pună în practică ideea respectivă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0