Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deosebit de frumos: Stații de așteptare – de nerecunoscut

© Sputnik / Mihai CarausOlga Mardari
Olga Mardari - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul mediatizat în cadrul emisiunilor de la Sputnik Moldova s-a finalizat cu succes. Staţiile de așteptare din raionul Telenești au devenit adevărate opere de artă. Despre reuşita aestei inițiative am aflat de la profesoara Olga Mardari și eleva Valeria Golban.
Deosebit de frumos: Stații de așteptare – de nerecunoscut

În raionul Telenești, mai multe stații de așteptare a transportului public au devenit de nerecunoscut în sensul frumos al cuvântului. Acestea au fost pictate de către elevii Școlii Raionale de Arte Plastice "Nicolae Moisei", ghidați de profesorii lor. Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului "Ciuluc - râul care ne unește", cu suportul Asociației Obștești "EcoVisio", care a oferit materialele și ustensilele necesare pentru realizarea proiectului.

"În total, cinci stații de așteptare au fost pictate de către elevii noștri. Rezultatul final este nemaipomenit. Oamenii se opresc – fac poze, admiră. Unii chiar ne întreabă dacă putem veni și la ei în localitate", a relatat pentru Sputnik profesoara Olga Mardari.

Potrivit ei, prima stație pictată a fost în satul Mândrești, iar în procesul de lucru a fost implicată o echipă de 12 persoane. Printre aceștia se numără și Valeria Golban – o tânără talentată, pasionată de artă.

© Sputnik / Mihai CarausValeria Golban
Deosebit de frumos: Stații de așteptare – de nerecunoscut - Sputnik Moldova
Valeria Golban

"Sunt nespus de bucuroasă că am participat la un asemenea proiect, unde am învățat multe lucruri noi. Scopul acestuia a fost să sensibilizăm cât mai multă lume asupra problemelor de mediu și să împărtășim prin aceste picturi frumusețea naturii", a spus tânăra.

De menționat este că acesta nu este primul proiect realizat de Școala Raională de Arte Plastice "N. Moisei" din Telenești. În vara acestui an elevii instituției au organziat o expoziție inedită în satul Ciulucani: "Dor țesut în păretare!". Peste o sută de modele de covoare cu o cromatică deosebită au fost expuse la poarta fiecărei gospodine, fiind admirate de către toți sătenii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0