Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu reforma justițliei după alegeri

© Sputnik / OsmatescoFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Nagacevschi spune că, indifirent de fluctuațiile politice care ar putea surveni după prezidențiale, actualul Guvern va insista ca Strategia din Sectorul Justiției să fie adoptată în regim prioritar de Parlament.
Ce se va întâmpla cu reforma justițliei după alegeri

Va exista sau nu o continuitate pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției după alegerile prezidențiale. Ce se va întâmpla, în cazul unei alternanțe la putere, cu reforma justiției. Ministrul Fadei Nagacevschi spune că Guvernul va insista ca Strategia pentru Asigurarea Independenței și Integrității în Sectorul Justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia să fie adoptate de Parlament.

Pistol Makarov - Sputnik Moldova
Societate
După 20 de ani: Istoria a doi polițiști asasini în serie (Partea I)
„Suntem la etapa când aceste documente urmează să fie examinate în Parlament. Totodată, așteptăm și obținerea unui aviz consultativ la proiectul de modificare a Constituției din partea Curții Constituționale, iar în momentul în care atât Strategia, cât și Planul de acțiuni vor fi adoptate în Parlament chiar și o schimbare de Guvern va face dificilă modificare acestor documente care sunt avizate și coordonate cu partenerii externi, inclusiv Consiliul Europei” a precizat Nagacevschi.

El mai spune că actualul Guvern își propune să aibă o continuitate pentru aceste reforme indifirent de o eventuală criză politică după alegerile prezidențiale.

 „Aprobarea de către Guvern a proiectului Strategiei și a Planului de acțiuni, constituie un obiectiv esențial al Ministerului Justiției în promovarea politicilor ce țin de reformarea domeniului justiției, care va permite, stabilirea unei previzibilități  în acest sector. Așteptăm discutarea acestui document de politici pe platforma parlamentară în scopul asigurării unui consens larg în Parlament”, a precizat Fadei Nagacevschi.

Recent, Guvernul  a aprobat  proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia. Proiectele urmează să fie adoptate de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0