Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 400 de mii de lei pentru demolarea Filarmonicii

© Sputnik / Mihai CarausПожар в здании Филармонии
Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a alocat bani pentru lucrările de demolare parțială a clădirii Filarmonicii Naționale după incendiu.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Peste 450 de mii de lei vor fi transferați de Ministerul Finanțelor din fondul de intervenție al Guvernului către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne pentru a acoperi cheltuielile pentru lucrările de demolare parțială a edificiului avariat al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. O decizie în acest a fost aprobată astăzi de Guvern.

Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Societate
Expertiză preliminară: Ce se va întâmpla cu Filarmonica

Conform hotărârii Executivului, banii vor fi alocați și pentru evacuarea și transportarea deșeurilor și elementelor de construcții prăbușite ale clădirii Filarmonicii Naţionale, în urma incendiului din 24 septembrie.

Potrivit ministrului de interne, Pavel Voicu, Ministerul Finanțelor va aloca banii în baza unor documente necesare pentru finanțarea cheltuielilor întocmite în modul stabilit de beneficiarul mijloacelor financiare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că un incendiu devastator s-a declanșat la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” în amiaza zilei de 24 septembrie. 

Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Societate
Expertiză preliminară: Ce se va întâmpla cu Filarmonica

Deși inițial acesta părea unul minor, el s-a extins în scurt timp, propagându-se prin golurile din tavan și pereți. Flăcările au cuprins acoperișul, după care tavanul s-a prăbușit.

În total, au intervenit 10 echipaje, inclusiv trei autoscări. Abia a doua zi dimineața, la ora 10:05, angajații IGSU au anunțat lichidarea în totalitate a incendiului. Clădirea Filarmonicii a fost distrusă aproape în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0