Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Nicolae Botgros

© Photo : Facebook / Mihai ChiricaNicolae Botgros
Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății a oferit noi informații despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros, testat pozitiv la COVID-19.

CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Starea de sănătate a lui Nicolae Botgros se îmbunătățește. Precizarea a fost făcută de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri. 

„Imagistic se atestă resorbția inflamației pulmonare. Saturația este una bună. Statutul psihologic al maestrului este unul pozitiv și vreau să aduc sincere mulțumiri medicilor care asigură tratarea”, a menționat Dumbrăveanu. 

Jurnalista Iuliana Tudor a transmis un mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Societate
Mesaj pentru Botgros: Luptați pentru viață așa cum ați luptat pentru artă

Aceasta a spus că tactica privind tratamentul a fost coordonată și cu medicii de la Spitalul Universitar din Paris, care a confirmat tratamentul corespunzător al maestrului Botgros și nu doar al lui, dar și al altor pacienți. 

Amintim că pe 27 octombrie maestrul Nicolae Botgros a fost internat la Spitalul de Urgență în stare gravă, după ce anterior a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Nicolae Botgros are 65 de ani. Marele violonist s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost „Ciocârlia” de la Edineț.  Botgros a activat apoi în ansamblul „Joc”. În 1973 a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii de la Chișinău. Din anul 1978 este dirijor al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, fondată în anul 1970 în cadrul Filarmonicii Naționale de către interpretul Nicolae Sulac.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0