Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scopul unor ONG-uri este să arate că „Dodon e rău” - deputat

© Sputnik / Mihai CarausДепутат Цырдя продолжает раскрывать секреты НПО
Депутат Цырдя продолжает раскрывать секреты НПО   - Sputnik Moldova
Abonare
Bogdan Țîrdea a spus că „o caracatiță a ONG-urilor” are ca scop să arate „cât de bună e Maia Sandu și cât de rău este Igor Dodon”. Deputatul socialist a făcut noi dezvăluiri despre ONG-uri într-o conferință de presă ținută la Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a continuat astăzi, într-o conferință de presă ținută la Centrul de presă Sputnik Moldova, să facă dezvăluiri despre rețeaua de ONG-uri (organizații nonguvernamentale) mari din Republica Moldova, care au creat, în opinia sa „un stat paralel” și controlează toate procesele din țară.

„Ei sunt deasupra structurilor de stat. (...) Ei influențează Procuratura. (...) Rețeaua este puterea reală în stat. Nu are putere președintele. Uitați-vă ce fac ei din președinte – pur și simplu l-au desființat”, a spus Bogdan Țîrdea.

Deputatul socialist a spus că, în ultima vreme, activitatea „ONG-urilor – rechini, baroni ai societății civile”, cu bugete anuale de milioane de euro din finanțări externe, a fost să arate „cât de bună e Maia Sandu și cât de rău este Igor Dodon”.

Bogdan Țîrdea, reamintim, a lansat, în octombrie curent, cartea „Societatea civilă în Republicii Moldova: Sponsori, ONGcrație, războaie culturale”, pentru care a fost criticat vehement de reprezentanți ai ONG-urilor.

„Vă acuz de atacuri împotriva Bisericii, de promovarea LGBT, drepturilor narcomanilor, campaniei pentru avorturi”, li s-a adresat Țîrdea respectivelor ONG-uri.

În principal, potrivit deputatului, ONG-urile moldovenești de influență sunt finanțate din fonduri UE, ale Fundației Soros și Fundației Konrad Adenauer.

Депутат Цырдя продолжает раскрывать секреты НПО   - Sputnik Moldova
Bogdan Țîrdea: „Caracatița ONG-urilor” controlează Moldova

Bogdan Țîrdea a menționat o serie de persoane care mai întâi au activat în cadrul ONG-urilor cu bugete mari, după care au devenit deputați sau miniștri. Din „caracatița ONG-urilor” fac parte persoane legate între ele prin relații de rudenie, proprietari de posturi de televiziune și jurnaliști. În context, deputatul a utilizat sintagma „deputații din rețeaua Soros-PAS”.

Între altele, potrivit deputatului socialist, cu finanțare din exterior, unele ONG-uri au lansat fake-uri prin care l-au discreditat pe Igor Dodon.

„În 30 de ani, au fost cheltuite peste un miliard de euro pe aceste ONG-uri. Unde sunt banii? Unde sunt rezultatele? Unde sunt democrația, statul de drept, prosperitatea economică? (...) Penitenciarele până acum sunt pline cu cetățeni nevinovați”, a menționat Țîrdea.
© Sputnik / Mihai CarausBogdan Țîrdea
Scopul unor ONG-uri este să arate că „Dodon e rău” - deputat - Sputnik Moldova
Bogdan Țîrdea

„Avem o caracatiță care acționează sincronizat și care poate distruge pe oricine le stă în cale. Ei au acces la toate structurile de stat și expertizează toate deciziile instituțiilor de stat”, a mai declarat Bogdan Țîrdea.

© Sputnik / Mihai CarausBogdan Țîrdea
Scopul unor ONG-uri este să arate că „Dodon e rău” - deputat - Sputnik Moldova
Bogdan Țîrdea

Potrivit deputatului, 102 dintre ONG-uri au fost fondate de rețeaua „Soros”, și, în opinia sa, „au luat țara sub controlul lor”.

Bogdan Țîrdea a spus că în Republica Moldova există acum vreo 14 mii de ONG-uri, dar a precizat că nu toate beneficiază de bugete anuale de 3-5 milioane de euro, unele accesând anual doar „vreo mie de euro”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0